En fredag med hyrfilm och Brad Pitt

Efter ett par timmars övertid på jobbet ligger jag nu i soffan i mjukisbyxor och kurar ner mig i min mjuka filt. Jag har just nu en period i mitt liv där jag bara älskar onyttig mat, på vägen hem från jobbet fick jag ett craving efter potatismos och då snackar vi inte mammas hemmagjorda potatismos utan pulvermos från korvkiosken så det blev en fredagsmiddag från gatuköket ikväll. Medan jag stod och väntade på min mat läste jag om stamkortet... för var 10:e måltid (minst 30 kr) skulle man få 30 kr gratis, Det är ju typ asdåliga 10% som desstuom skulle ge mig ytterlige +10% på vågen så det fick va..
Nu ska jag se på film, har hyrt (!) Benjamin Buttons med Brad Pitt och Cate Blanchett som båda är otroligt vackra människor så det kan ju inte blir mer än bra! Ett drama som handlar om Benjamin som föds åttio år gammal och sedan åldras baklänges och de kämpar för sin kärlek trots att de åldras åt olika håll. Verkar rätt cool så en recension kommer senare ikväll.





Happy days

Nu är jag billös igen. Hämtade mamma och pappa från deras segelsemester idag och lämnade samtidigt tillbaka bilen, men det var väl lika bra det annars skulle min kropp vara dubbelt så stor med tanke på brist på motion och de många hamburgare jag har ätit genom Drive in. Fick mat hemma hos päronen också. Medan pappa lagade mat läste jag mammas
Må Bra tidning. Fann massa onödigt vetande i den, vad sägs om rubriken:
"så vet du om han menar allvar när ni träffas på krogen"

- Om han leker och smeker flaskan/glaset då betyder det att han är en play-boy typ och använder flaskan som en fallossymbol.
- Håller han flaskan löst vid höften och endast tar ett par snabba klunkar för att sedan flika in med roliga kommentarer bertyder det att han är social och har humor.
- Har han benen brett i sär och flaskan långt ifrån sig på bordet är han en typ som tar stor plats och har ett stort revirtänk.
Tänk på detta nästa gång ni raggar på krogen flickor!!

Det fanns också en artikel om en undersökning som gjorts om (oss) tjänstemän. Vi organiserar i snitt sju möten i veckan på totalt tre timmar. Och om inte detta vore nog så lägger vi en timma varje dag bara på att boka in möten. Så det så!


 
Fick ett livstecken idag från en resekamrat från Thailand som var en av många holländare vi sprang på. Det vore så kul om även han kunde resa ner i Januari. Tim är verkligen en av de härligaste människorna jag har träffat! Det är tack vare honom jag beslutat mig för att verkligen resa iväg på egen hand. Han reste själv i 6 månader och som han sa; Jag lämnade Holland ensam men sen har jag inte varit
själv mer än när jag själv har valt det! Klockrent!


Jag och jordens skönaste människa, Tim.




Spana in den här filmen! Jag bara älskar den, Trysberg har huvudrollen. Det är från vår sista (?) kväll på Khasosan Road i Bankok. Man skulle kunna tro att vi hade värsta vilda utekvällen men så var inte fallet. Vi hittade bara ett så jäkla trevligt "uteställe" med så sjukt bra musik och med sjukt bra musik går Trysberg igång ;) Kan ju nämna att det även finns en film när Emma kör en battle mot en thai tjej men har inte bett om tillåtelse att få lägga upp den än ;)


I övrigt så var det här favoritlåten under vår tid i Bangkok!!!

Dagens, dagen innan...

Ahh, jag kan inte sova. Har så sjukt mycket energi, har hoppat omkring i min lägenhet, legat upp-och-ner i soffan, sjungit högt till bra musik. Vissa människor har en tendens att ge mig massor av energi och sweep me of my feets. Har pratat med denna människa i kväll. Att känna så som jag gör nu är inte min stil och jag hoppas att jag ska vara mitt "riktiga" jag imorgon igen.
Har mitt i detta "lycko"(?)rus provat kläderna från nelly igen och beslutat mig för att behålla klänningen trots allt. Jag måste dock ha ett linne under, om jag uttrycker mig milt så lyckas jag väl inte riktigt fylla ut den upptill. Tack vare min nyfunna energi så är morgondagen outfit resan bestämd...




Känning från nelly.com
Skor från Vagabond

Reseplanering

Har precis chattat med Nick från Manchester som vi träffade på Koh Chang i våras. Han planerar också sin nästa resa ner till "det leende landet". Vi planerar att åka ner under samma period för en reunion. Jag kollade på biljetter nyss och hittade shyssta biljetter 14 januari - 6 februari, kostade drygt 5000 kr, tur och retur. (Trysberg boka upp i almackan) Tyvärr är jag inte så flexibel med datum eftersom det inte är helt kart än om jag ska plugga eller inte. Men att jag ska komma iväg inom 6 månader är BESTÄMT!  Då blir det norra Thailand, Chang Rai, en vecka för trekking och gå en kurs i thaimassage, sen blir det Bangkok och Koh Chang och en helgtripp över till Kambodja och Ankor Wat. Nick berätta också att han har plenty of room om jag vill komma och hälsa på i Manchester!
Förrut ringde det en försäljare från Allt om resor och erbjöd mig en prenumeration på tre nummer samt två presenter. Jag brukar aldrig gå på försäljare men den här gången gav jag upp. Som presenter får jag en liten radio som ska vara bra att ha med på stranden och så en liten flygväska med småflaskor som är godkända att ha med på panet. Det är ju faktiskt bra saker så varför inte och Allt om resor är ju en trevlig läsning för att drömma sig bort ett par timmar!


  

  


Häng i soffan...

Nu har jag provat att laga Massaman curry och jä*lar så strak den var. Värre än Thailand, jag var tvungen att spä den med cremé fraiche för att överhuvudtaget kunna äta den. Var sådär god, duger men går ju inte att jämföra med den riktiga varan på stranden på KohChang.
Slutade i tid i dag för första gången på väääldigt länge, gick förbi Ticket på vägen hem för att kolla upp lite flyg till Amsterdam och när jag kommer dit så sitter Anna där, perfekt att ha en resekontakt, så nu är det Ticket som gäller framöver när det ska bokas resor!
Har spenderat sista timmarna att fylla upp min nya jobbtelefon med kontakter. Alla telefonnummer försvann nämligen när min telefon tog sig ett dopp i toalettstolen...


Flopp

Vilken flopp det blev när jag provade kläderna från Nelly idag. Jag kommer skicka tillbaka allt! Det har aldrig hänt förut, de brukar sitta perfekt.  Men nu har jag i alla fall "sparat" in på dem pengarna...
Filmen igår var faktiskt riktigt bra, en modern kärlekshistoria med lite tuffa slagsmål och lite blodsugande vampyrer. Låter ju hur sjukt som helst men jag gillade det och rekomenderar den! Kom oxå på hur värt det är med hyrfilm och att slippa alla avbrott för reklam. Igår kväll började jag nämligen se en film på trean och just när Keanu Reeves börjar gråta och jag fått tårar i ögonen så kommer det en jä*la hurtig godisreklam för Mallaco och förstör hela stämningen. Hädanefter är det hyrfilm som gäller för mig!


Ingen bra kombo

Filmkväll

Nu är det kväller! Har under dagen storhandlat, målat, varit och fikat, tagit en långpromenad och lagat middag samt matlådor. Känner mig nöjd och det ska bli skönt att gå och jobba imorgon, har av någon anledning massor av energi! Nu ska jag ha en mysig filmkväll och se Twilight. Det var Angelica som tipsade mig om den, blev tveksam när hon sa att det var en vampyrfilm men den ska tydligen vara värd att se. Play. Stop.




Guldklimp på den asiatiska hyllan...

Nu har jag varit och storhandlat. Det är så skönt att ha fullt i kylskåp och skefferi. För bara ett par hundralappar har jag nu mat för flera veckor tror jag!
Hittade den här lilla guldklimpen på hyllan för asiatisk mat. Massaman curry blev min stora favorit på senaste resan till Thailand. Mitch, är en hajare på att laga asiatisk mat trots att han är holländare och det tackar vi för! Nu är det bara att hoppas att den här åtminstone nästan lika god för då vet jag vad jag kommer leva på resten av den här veckan! Trysberg - det kommer en matrecension när jag har smakat det ;)

Här är mitt lilla projekt för dagen. Jag visar en efter-bild när det är klart!

Nyvaken. Nyhetsmorgon.

Nyvaken! Ligger i sängen med mina nya påslakan och kollar på Nyhetsmorgon. En riktig söndag med andra ord! Var nyss en intervju med Thomas Di Leva och han är ju minst sagt speciell. Kan väl inte påstå att jag tycker han är en jättebra artist men han har en del intressanta tankar.
Igår blev det tillslut en hemmakväll efter mycket velande. Blev ett singstar-medley. TVÅ gånger ledde jag över Trysberg (läs 40 sek in i låten) det har aldrig hänt förrut, nu är det inte långt ifrån att jag klår henne (harkel).
Idag ska jag njuta av min nystädade lägenhet, måla lite och pyssla för att göra det fint här hemma. Har köpt nya oranga lampor till fönstret vilka jag tycker är jättefina och ger ett härligt ljus. Sen blir det nog en långpromenad oxå då vädret visserligen är lite mulet men uppehåll. Efter den här veckans matintag behöver jag verkligen röra på mig.


 

  

 
Här är lite detaljer från mitt hem. Jag tycker om varma, starka förger när det gäller inredning. Jag omger mig gärna med detaljer, saker från mina resor, tex. mina buddhafigurer från Thailand och Vietnam. Kuddarna är också från Asien. Tavlorna köpte jag i Vietnam i vintras och spände sen upp på kilram på Gallerix.  I hallen har jag massa inramade bilder från alla mina resor för att det ska kännas hemtrevligt och personligt när man stiger innanför dörren.


Shopping... igen!

I morse sov jag verkligen ut för första gången på länge. Sen åkte jag till McD där Jools och Trysberg var, blev en hamburgare och massa tjejsnack (?). Sen drog jag och Trysberg till Linköping, lyssnade på This years love och fick gåshud, så grymt bra låt! Blev shopping i Linköping, jag både tröstäter och tröstshoppar just nu. Inte bra för plånboken eller figuren men det kan jag ju fundera över en annan dag. Blev ett par nya skor (!) som jag har spanat in hela sommaren och nu var det REA! Det blev lite mer krafs i påsarna och så en sväng in på IKEA. Bra dag! Funderar på vad som händer ikväll, utgång eller hemgång??


Skor - Tommy Hilfiger


R Ö T T

Goda drinkar och trevligt sällskap

Nyligen hemkommen från en kväll på Manesa (ja, mamma o pappa, jag åkte taxi hem). Vi gick till Trädgårn först men det var fullt och ingen var villig att tränga ihop sig så då gick vi till Manesa istället. Bra val! God mat, goda drinkar och trevlig personal. Mackan jobbade så vi fick extra bra service. Det blev dock en tidig kväll då både jag och Trysberg tycker det är värt med sömn. Har under kvällen kommit fram till att uteserveringar är mycket trevliga men det ska helst vara i en europeisk storstad så letande efter prisvärda flygbiljetter fortsätter!


Välkomstdrinken





Min goda Daquiri och Trysbergs mindre goda Zombie



Tapas



Trysberg tyckte jag såg så pryd ut så denna bild bjuder jag på

Helg igen!

Nu blir det en öl på någon av stans uteserveringar! Love it!



Klickat hem nya kläder...

Sitter och slöar i soffan med mina nya mjukisbyxor och lyssnar på lite go musik. Idag är det Emma-dagen. Grattis till mig och alla andra Emmor och tack alla som grattat mig idag! I dag har det varit en riktigt lugn dag på jobbet, känns nästan lite overkligt, så här lugnt har inte vi haft det på snart ett år. Perfekt start för Anna som precis har börjat jobba hos oss.
Jag har precis klickat hem lite nya kläder från nelly.com. Det blev en snygg kjol, en klänning (ingen liten svart den här gången) och ett par chinos. Leveransen Kommer förmodligen nästa vecka så då blir det bilder här på bloggen om de sitter som de ska vill säga. Jag har ganska mycket kläder i garderoben men inte så mycket jobbkläder, men nu har jag bara beställt plagg som passar på kontoret, kan ju inte gärna ha mina små svarta eller mina trasiga jeans i fikarummet... Fast ibland när jag vill vara obstinat (och inte har några visningar inbokade) brukar jag faktiskt ha mina slitna jeans :)


Kjol - Koola Anna


Klänning - VILA


Chinos - Cheap Monday

Nu ska jag kura ner mig i sängen så jag inte är så sjukt trött imorgon!


Say hello wave goodbye

David Gray har blivit min nya favorit. En av sommarjobbarna hade lämnat en skiva i bilen som jag började lyssna på och blev omdelebart hooked i hans härliga röst. Jag gillar en av hans titlar Say Hello, Wave goodbye. Den är ganska intressant för så är det ju ibland, människor kommer och går i ens liv och saker blir inte alltid som man trott. Jag har träffat människor som jag har tyckt väldigt mycket om men som passade in under bara en kort stund i mitt liv. Det kan bero på långa avstånd eller att man växer ifrån varandra. Ibland varar relationer under en semester, ibland flera år, i bland kanske en livstid och ibland blir det bara say hello and wave goodbye men det betyder inte att de betyder mindre, för intrycket och känslan kan bestå under ett helt liv och påverka en lång tid framöver...

Här är relationer som varar livet ut. Även om vi inte ses ofta så är det familj.

Syskonen Frisk 1986


Jag och mamma 1986


Jag och pappa 1986


Lipsill

Nu har den värsta frustrationen lagt sig, Jag har stökat och plockat undan i köket för i morgon kommer en städfirma och gör golvvård hemma hos mig! Just nu kollar jag på So You Think You Can Dance som jag tycker är ett grymt program. Min favorit koreograf är helt klart Mia Michaels. I säsong 2 gjorde hon det här numret som jag bara älskar. Brukar titta på det här och gråter varje gång, det är så vackert och så mycket känslor. Jag tycler det är helt fantastiskt när hon springer och hoppar rakt i hans famn. Måste väl erkänna att jag är lite smått förälskad i Travis :)


Dansare är Heidi and Travis. Låten är Calling you med Celine Dion

I övrigt så har jag även gråtit till den här fina låten med david gray - this years love. Jag gråter för att det är skönt, inte för att jag egentligen behöver. Så behöver ingen blir orolig! Den här låten är även med i filmen The Notebook (Dagboken) som gör vilken hårding som helst till en lipsill. En fantastisk berättelse om en kärlek större än något annat.


Bad day

Kom nyss hem från jobbet, blev visst lite länge idag, men jag har rensat massor på mitt bord, så det var det värt!
Idag är en dålig dag, egentligen i-lands-problem men idag har jag kommit på hur mycket jag HATAR att leta parkeringsplats. Hade glömt bort det under året jag har varit utan bil men har idag blivit bittert påmind. Jag hatar också när man betställt och betalat en dipp till sina pomme och sen kommer hem och upptäcker att den inte ligger i påsen. Det hände mig nyss när jag varit och handlat mat på MAX! Som sagt i-lands-problem men det fick mig att säga ett par fula ord...


INSANE!

Här är en liten film om Insane på Grönalund. 22 sek in i filmklippet undrade jag vad f*n jag gett mig in på, sen skrek jag konstant till filmens slut. Efter det skakade jag i ytterligare 25 minuter. Aldrig igen, men sjukt kul att ha gjort det!



Human stupidity

Kom hem för en stund sen efter att ha varit på Världens Bar och ätit med Trysberg. Reflekterade lite över helgen och jag började fundera på det här med nöjesfält och karuseller. Vad 'är det som gör att vi människor väljer att stå frivilligt i kö i 45 minuter för att åka en karasuell som varar 90 sekunder och dessutom orsakar dödsångest?! Kan inte komma på något annat än att vi alla är lite puckade och att vi alla har en viss dödslängtan. Two things are infinate, the universe and human stupidity. Not sure about the universe though.

Back in Norrköping

Nu är jag hemma från Sthlm igen med massa nya saker i väskan. Nu måste jag göra en ordentlig rensning i garderoben. Resan hem gick bra, åkte lite tokigt då Sveriges geografi inte satt till 100% men med lite hjälp av vår vän GPS:n hamnade vi på rätt väg. Stannade för förarbyte i Sillekrog och passade på att äta en riktig långtradar-chaffis-lunch bestående av korv, mos och räksallad. Trysberg åt en hamburgare. Bullar till efterrätt. Hoppas på en ny  resa inom en snar framtid, ska kolla på flygbiljetter till Amsterdam nu som är vårt största mål för sommaren.

 
På söder. Jag älskar gamla fina hus...


Min nya fina väska som passade perfekt för en weekend - Björn Borg


Lite av det som inhandlades i Sthlm
Jeans - Gina T
Jeans - Lee



Nya snygga skor köpta på Zoe på Söder - Donna Girl

Promenad på söder...

God morgon! Nu har vi ätit frukost och spelat kortspel! Nu blir det en liten promenad på söder. Lämnar Sthlm vid 2-tiden, kanske tar en tripp förbi Mariefred på hemvägen....












Dagens höjdpunkt - Insane (!!!)

Oj vilken dag! Bilturen gick riktigt fint. Vi hade GPS:n + att jag satt med lilla datorn och Eniros vägbeskrivningar. Behövde endat göra en inte så tillåten u-sväng för att hamna rätt. Sen blev det en promenad i solskenet till Gamla stan och käka lunch.


God lunch


Häng i Gamla stan

Efter det var det dags för lite serious shopping i form av bland annat två par nya jeans. Tog en liten paus och satte oss på Gallerians uteservering och drack ett glas rosé och åt bullar :) Sen började äventyret på Gröna Lund. Trysberg har ju varit riktigt pepp på att åka karuseller men när vi sätter oss i berg-och-dalbanan kommer hon på att hon faktiskt inte tycker så mycket om karuseller och har någon typ av panikångest. Men trots det så åkte vi både Kvasten och Insane (!!!) Insane gör verkligen skäl för sitt namn, den är helt galen, när man för en gångs skull vågar öppna ögonen är det ända man ser är himmel och hav. Jag skrek konstant och Trysberg var knäpptyst på grund av chock. Vissa attraktioner hade perversa namn så som Vilda musen som vi självklart var tvungna att prova på!


Som tur var klarade jag längdkravet för samtliga attraktioner


Så här såg vi ut när vi åkte berg-och-dalbanan. Köpte självklart kortet :)

Nu ska det krypas till kojs. Sammanfattningsvis en riktigt lyckad kväll i huvudstaden!


Här bor vi inatt. Gustaf af Klint .- vandrarhem

Nu rullar vi

Nu är vi på gång. Har bytt förare vid Sillekrok, jag vägrar köra inne i Stockholm!!! Solen lyser på oss!




GPS:n är inställd på Stadsgårdsleden.

Jag bjuder på den...

Har nyss kommit hem från en trevlig kväll i Söderköping. Lyssnade på lite musik, lite oense om vad som skulle strömma ut ut högtalarna dock. Jag var en party pooper och satte på John Mayer som som snabbt byttes ut mot In Flames. Vi kunde däremot alla enas om den här låten med Nifters! Robban hade snyggaste brillorna! Nu ska det packas i nya fina väskan! Klockan 9 bär det av,
Mamma och pappa: Jag har vattnat blommorna och tagit hand om posten!


Jag bjuder på den här ikväll


Ibland får man ta beslut som man inte vill ta för att man tror att det blir rätt i slutändan, bara hoppas att det blir som man tror...

Nytt i garderoben

Jag har så sjukt dålig självdiciplin. Hade ju bestämt mig för att inte shoppa "onödiga" saker men jag råkade handla lite nytt till garderoben idag. Köpte dock en "nödvändig" sak också... en weekendbag som kommer vara ett måste när jag ska vara ett par dagar i Stockholm, en större väska för att kunna ha med ett par ombyten och datorn såklart. Hittade en riktigt snygg väska från Björn Borg.

Vita shorts och jeansshorta med svart bälte från Gina.
Klocka "Armani" (köpt i Bangkok med den tickar fortfarande)


Tunika/klänning från Gina.

Nu ska jag packa inför morgondagen och sen blir det kanske till att åka till Söderköping och umgås med trevliga pojkkompisar!

Glass i sängen

Ligger i sängen och äter glass och tittar på Sex and the city - The movie.




Stockholm here I come

Underbart nu har jag bokat boende i huvudstaden. Ska bo på Gustaf Af Klint, nära till söder med schyssta uteställen. På söder finns dessutom en thairestaurang, Koh Phangan, som definitvt kommer få middagsgäster från Norrköping på lördag kväll. Så här beskrivs Gustaf af Klint:
"Gustaf af Klint är en perfekt kombination av ett boende med fantastiskt läge mitt i Stockholm, ett annorlunda, spännande hotellalternativ och mycket bra priser. Båten är ombyggd från att vara ett fartyg i tjänst till ett fräscht och mysigt hotell & vandrarhem. Uteservering på akterdäck, restaurangen har fullständiga rättigheter. Njut i solen med en kall öl eller en glass och den härliga utsikten över Strömmen, djurgårdsbåtarna och folkvimlet". Det låter väl mysigt? Ska faktiskt bo i sovsal, perfekta sättet att möta andra människor och nära till söder med lite shyssta uteställen. Dessutom pinsamt billigt! Nu är det bara att hoppas att det blir lite fint väder till helgen!







Manhattan here we come...

När jag kom hem hade det trillat ner ett brev från Staterna. Det var nyckeln till "vår" lägenhet i New York!!! Lycka!



Nu ska jag leta upp ett shysst vandrarhem i Stockholm. Ska nämligen till vår fina huvudstad i helgen... Helst skulle jag vilja bo på af Chapman men det var tyvärr fullbokat i helgen. Kolla så fint det är!

 

Detta var ju lite spontant att åka till storstan i helgen så jag hoppas det ska finnas nånstans att sova i alla fall!

Att vika lakan är guds straff till mänskligheten

Den här hade trillat in genom brevinkastet och välkomnade mig när jag kom hem från jobbet idag. Fick tydligen tre nummer gratis för att jag handlat på Nelly.se nelly.com Värt! Fanns en hel del nyttigheter att läsa. Det värsta är att jag blir så shoppingsugen och jag har lovat mig själv att inte handla "onödiga" saker en tid framöver.



Har funderat lite kring det här med förhållanden senaste tiden. Jag var sambo under många år och trivdes med det men jag tycker det är så lyxigt att bo själv. När jag flyttade ihop med mitt ex kom jag direkt hemifrån mamma o pappa så det här senaste året har varit första gången jag har bott själv och haft min egen lägenehet. Det finns dock en sak jag saknar med att vara i ett förhållande och det är när man ska vika lakan. Hur i helvete ska jag lunna vika lakan snyggt när jag är ensam (och en och sextio). Och ja, jag har provat att stå på en stol för att inte tvätten ska slå i marken och det funkar inte, resulterar dessutom ofta i en olycka som ger blåmärken på benen. Jag svär varje gång över att jag inte har någon karl när det är dags att vika lakan. Jag är väldigt ambivalent i den här frågan, vissa dagar vill jag ha någon som svarar när jag ropar hej när jag kommer innanför dörren men samtdigt har jag upptäckt att jag är mer självständig än vad jag tidigare trott och vill inte riskera att förlora det igen. Äsch, behöver väl inte grubbla på det här i onödan. Saker och ting brukar bli bäst om man inte försöker påverka det för mycket... låta saker ha sin gång är den bästa lösningen.

För övrigt tycker jag att Laleh är grym. Jag och Trysberg var och såg henne i höstas (?) och hon är knasigt skön. Hon sommarpratar den 30 juli, det måste jag lyssna på. Här är förresten en grym sång med henne.

Tack gode gud för snälla grannar

Jag har inte sprungit på många av mina grannar i huset under det året jag har bott här. Märker av grannen under ibland när han har sina minst sagt högljudda fester. Jag har faktiskt flytt fältet med taxi hem till en vän för att kunna sova på nätterna. I vilket fall, idag upptäckte jag i panik att jag behövde tvätta, jag behövde verkligen tvätta! Hade ett par underkläder kvar när jag lämnade hemmet i morse, vågar inte skriva på denna publika sida hur länge sen det var jag tvättade sist utan konstaterar bara att det var väldigt länge sen. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt så jag har en tendens att köpa nytt varje gång det tryter med rentvätt vilket också har gjort att min garderob är överfull med impulsköp. Sprang i panik ner till tvättstugan för att boka tid och såg till min förskräckelse att den stora tvättstugan var upptagen ända till lördag morgon. Tänkte att jag får väl ta den lilla tvättsugan (som bara har en maskin och en trasig tumlare) och bara tvätta det viktigaste för annars skulle jag få tvätta hela natten. Precis när jag har satt på en maskin kommer en granne ner som har den stor tvättstugan och jag frågade med min allra snällaste röst om hon hade mycket kvar. Då visade det sig att hon var klar och jag har nu helt plötsligt tre maskiner till mitt förfogande... där till rubriken... tack gode god för snälla grannar som gör att jag slipper gå dallas till jobbet i morgon :)

Norrköping är vackert

Jag är ju lite skadad och älskar hus. Jag älskar vackra byggnader med dess arkitektur och Norrköping är fylld av detta om man bara öppnar ögonen. Industrilandskapet med dess historia är grymt underskattat och jag hoppas att fastighetssägare tillsammans med kommunen lyfter fram detta för Norrköpingsbon. Det finns en mycket spännande hemsida som jag är inne på mer eller mindre varje dag där man kan läsa om Norrköpings fastigheter. Mellan Promenaderna.

Utsikten från Palace uteservering är inte fy skam

Jag hade en jättetrevlig kväll med kollegorna! Åt gott och drack gott. Samtalsämnena florerade fritt.

Tillbaka till mitt tidigare inlägg om landsköldpaddan Badu, som för övrigt är döpt efter Erykah Badu som har gjort många grymma låtar, min favorit är On and on. Jag har ju alltid trott att en sköldpadda kan krypa ur sitt skal, typ som Bamses polare Skalman som bara är lite naken utan hans skal, men ack så fel jag hade. Typ alla sköldpaddans muskler sitter i skalet och den dör utan det... tänk vad lurad jag har blivit i alla år. Kom fram till att det är en långsiktig investering att skaffa sig en padda till husdjur, den lever mellan 60-120 år och är dessutom billig i drift. Som en "bra" fastighet med andra ord.

Skalman har lurat barn i årtionden

Den här coola varelsen kröp på min gräsmatta när jag kom hem från jobbet nyss. Berättar mer ikväll, nu ska jag iväg till Palace och käka med kollegorna!





Nostalgisk

Försöker sova men är alldeles för nostalgisk... hittade den här låten på Spotify och började omdelbart längta tillbaka till Koh Chang och alla människor vi träffade där. Den här låten sjöngs minst ett par gånger om dagen av Boonyoung, Mike och Mitch. Hittade en grymt bra version av Sophie Barker. Jag kan riktigt känna sanden mellan tårna, svetten som rinner i pannan, saltvattnet som svider på läpparna, och den rödbrända kroppen som stramar. Helt underbara känslor. Tänk att en låt kan ge så många minnen!

all my bags are packed and i'm ready to go
i'm standin here outside your door
i hate to wake you up to say goodbye
but the dawn is breakin it's early morn
the taxi's waitin he's blowin his horn
already i'm so lonesome i could die

so kiss me and smile for me
tell me that you'll wait for me
hold me like you'll never let me go
cause i'm leavin on a jet plane
don't know if i'll be back again
oh babe i hate to go

i'm leavin on a jet plane
don't know when i'll be back again
oh babe i hate to go





Värsta partytricket jag varit med om

Jag, Mike och the puppy (vad hette han nu igen - Trysberg hjälp mig)

Boonyoung - Visar att en riktig thailändare alltid har ett leende på läpparna

Hahaa, jag älskar den här bilden på The Beach Boys,
med en nöjd Nick (en engelsk gentleman) längst frami bild

Lägg ett bud

Trysberg - det här inlägget är till dig. Du ville ju ha en ny bil och nu har jag hittat den. Lägg ett bud så fixar jag resten :)






Hemmaseger

Har precis kommit innanför dörren och slängt mig i soffan. Har haft kundaktivitet på Parken och tittat på IFKs hemmaseger, 5-1, mot Falkenberg. Den första matchen jag har varit och tittat på där de faktiskt har vunnit. Bra spelat trots att inte Burkhardt var med, eller var det tack vare att inte Burkhardt var med? Jag och Anne hade i alla fall grymt roligt när vi kommenterade kvällens match från läktarposition. Den här konversationen utspelade sig när Falkenbergs andramålvakt fick komma in på planen och ta straffen,
Jag: Nämen titta på lilla pojken det är ju synd om honom, han är ju bara barnet.
Anne: Nämen, han har ju precis kommit hem från frita. Vi måste applådera för honom.
Där satt vi alltså och applåderade åt motståndarlaget för att vi tyckte synd om honom för han var så liten. Det visade sig senare att han var född -78 och hade visst fått skägg. Det är riktiga supporters det!!
I övrigt var det en mycket trevlig kväll som dock började lite kaotiskt då jag fick alzheimers light och glömde logenyckeln samt biljetterna på kontoret, men det ordnade sig. Jag har dessutom lyckats glömma mina telefoner på jobbet, så till er som jag skulle ringa ikväll -jag hör av mig i morgon. Detta lilla missöde gör ju också att jag inte har någon väcklarklocka i morgon bitti så Anne får ringa hem till mig imorgon kl. 06.30 för att jag ska vakna och pallra mig iväg till jobbet.







"Om du märker att du rider på en död häst så är oftast den bästa strategin att kliva av".

Hemma i sta'n igen

Har pratat en lång stund med min vän från huvudstaden. Alltid lika roligt!
Har nu kommit hem från båten, blev en liten omväg, då jag precis tagit mig igenom köerna till söderköping, upptäcker att jag glömt min kamera, då var det bara att vända och köra tillbaka 30 minuter, enkel väg. På vägen in till Söderköping kom regnet. Om jag inte hade haft något bokat i almanackan i morgon hade jag nog tagit en semesterdag och åkt hem i morgon istället. Har varit en jätteskön helg, tid för eftertanke... Igår kväll hade vi ett långt, djupt samtal för att till slut garva så att vi grät. Min relation till mina föräldrar är underbar. Jag kan prata med dem om allt!
I dag hade vi en härlig segling. Topphastigheten blev nästan 8 knop (på svenska: 14 km/tim) och då hade vi bara genuan uppe (på svenska: förseglet). Vi hade en halvvind (på svenska: sidvind) på ca 10 m/sek. Lutade ganka bra där ett tag, upptäckte att jag är lite mer försiktig nu för tiden, blir man skrajare med åren eller har det att göra med att jag inte seglar lika ofta som förr?
Nej, jag har inte badat, det var alldeles för kallt. Jag är en badkruka från och med nu. Däremot har jag bränt mig.... i ansiktet.... tro det eller ej. Jag som brukar gnälla över att jag aldrig blir brun i ansiktet!! Har smetat in min med aftersun från Thailand, bra grejer!
Nu har mamma och pappa officiellt semester vilket har gjort mig till ägare av en ford under ett par veckor. Så skönt nu under sommaren att kunna ta bilen ut och bada på kvällarna och helgerna. Det tycker vi om.

Jag och mamma


Mina föräldrar


Småskär i S:t Annas skärgård



Klarblå himmel




Pappa in action

Skärgår'n när den är som vackrast

Strålande sol och klarblå himmel är vad jag ser när jag lutar huvudet uppåt. Det har spruckit upp och nu är det så vackert som det bara kan vara i skärgården. Vi ligger fortfarande kvar i Småskär, en mysig liten vik. Det har blivit vårt ställe, för det var här vi klev i land första gången när vi seglade ner till Söderköping från Gävle. Grannbåten har badat, 18 grader, så nu förbereder även jag mig för årets första dopp. To be continued...
I går kväll grillade vi på klipporna, hur gott som helst. Kvällen avslutades i gapskratt efter att pappa tappade min kamera i champagnen! Det blev lite suddiga bilder efter det doppet men nu är den back on track. Min lilla dator är också med på banan igen så nu börjar mitt liv ordna upp sig ;)
Nu ska jag fortsätta njuta av solen och min bok, i morgon är det verklighet igen, men det är långt dit!

Grillar på klipporna

Småskär en sen kväll, bilden är lite suddig efter ett dopp i champagnen


Vår segelbåt - Skidbladner


Solen skiner i skärgården

Nu är vi fram i Småskär, har lagt till längs med berget. Perfekta grillklippor!! Har precis tagit en liten hamndrink som hör till traditionen. Morötter och avokado har vi också fått i oss. Precis när vi stängde av motorn efter att vi lagt till sprack himlen upp och solen kom fram. Nu känns det bra! Dock så har min lilla NYA dator kraschat. Den går inte att starta, den är helt död! Hjälp!


Tyvärr funkar det inte att ladda upp några bilder så uppdateringar bli när jag kommer hem i morgon!
 Nu ska det krillas nötfilé på berget. Den svenska sommaren när den är som bäst!


Småskär

Sitter i sittbrunnen ihopkrupen och försöker få lä under sprayhooden. I stället för att ligga på däck i min, för övrigt nya, bikini sitter jag alltså här med dubbla par byxor och tredubbla tröjor. Känner mig som Michelingubben och är ungefär lika smidig när jag försöker ta mig fram genom båtens inredning. Men det är härligt! Jag har längtat efter båten, jag har längtat efter doften och myset att krypa upp i kojen och läsa en bok eller spela yatzy. Vi har köpt massor med god mat till ikväll. Förhoppningsvis får vi grilla på klipporna trots att inte vädret är ultimat. Vi är strax utanför Tyreslöt, vi går för motor men trots det gör vi inte mer än drygt 4 knop då vi har motvind, det blåser ungefär 7-8 m/sek, ca 10 i byarna. Vi är på väg till Småskär för att se om vi hittar någonstans att ligga över natten.

 






Jag har sovit en liten stund också samt kommit fram till många slusatser kring saker och ting genom djupa analyser. En framgång till mina föräldrara långa äktenskap kan vara vår segelbåt. Inte av den anledningen man kan tro, att man kommer varandra nära utan för att båten är skriven på mamma, så skulle de skilja sig skulle pappa bli utan båt och mamma skulle bli utan kapten! Haha, näää jag är övertygad om att så inte är fallet men det var en analys av en mycket trött Emma.
Nu är vi framme i Småskär, ska kasta ankare!

1985 - 2009

Har nyligen vaknat upp i mitt gamla flickrum hemma hos föräldrarna. Pappa har gjort det till datarum, men min säng finns fortfarande kvar. Underbart skönt att komma hem och bli ompysslad!
Pappa: Emma nu är det frukost!
Åhh kan det inte vara någon hemma hos mig som ropar det. Emma, nu är det mat! Emma, jag kan ta hand om disken! Emma, det är klart att jag tar tvättstugan! osv.
För ett tag sen hade jag och min mamma en lite konversation om ovanstående när jag kände mig lite ensam.

Jag: Mammaaa (mjuk röst, huvudet på sne och hundvalpsögon) kan inte jag få flytta hem igen?
Mamma: (Nästan panik i rösten) ALDRIG I LIVET!
Mamma: Eller, jag menar, du får hälsa på hur ofta du vill, men du får INTE flytta hem igen.

Det var ju inte den reaktionen jag hade önskat mig :) Men jag kan förstå henne. Nu är det mamma och pappas tur att leva livet efter att ha tagit hand om oss barn i så många år!


1986 - The time of my life ;)


Sommaren 1986 - ute med båten
Hur lätt var inte livet på 80-talet?

Vilken mysig kväll!

Vilken härlig dag. Inledde förmiddan med en genomkörare av budgeten sen en lagom slapp fredag på kontoret. Glass och jordgubbar i stora lass till eftermiddagsfikat :) Slutade dessutom i tid idag då jag åkte hem med mor och far.
Har spenderat kvällen hos faster och farbror i Stegeborg för att fira lill-kusinen som har fyllt 20!! Otroligt god mat - gös, potatis och Annas grymt goda sås samt en fräsch sallad, tyvärr hade jag lovat att vara driver så jag missade vinet. Till efterrätt blev det dagens andra genomgång av glass och jordgubbar, kan aldrig bli för ofta! Jag och Anna åkte över till Hamnkrogen och hälsade på Fia som jobbade kväll. Jag och lill-kusin Anna satt och pratade om livets mening och huttrade i kylan, när Fia och några av hennes kollegor slutade blev det helt andra samtalsämnen. Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll. Jag älskar verkligen deras hus i Stegeborg, det är så vackert och ger mig mängder av inspiration och ny energi. Kul att umgås med kusinerna, hoppas vi kan träffas mer i sommar trots att de jobbar mest hela sommaren.

 

Anna hade gjort fantastiskt fina cupcakes, släktens lilla konditorist



I morgon bär det av till skärgården med mor och far, hoppas på lie bättre väder... men det klarnar alltid upp ute till havs ;)


Jag och Geroge!

Nu blir det glass och mys i soffan med George Clooney...hmm, nja, nästan eller typ, han är på tv i alla fall i Ocean's twelve, men man kan ju alltid drömma ;)


 

Observera smaken!
Getting in the mood ;)


Frossa i bilder

Har absolut inget kul att skriva om idag så istället kommer det lite bilder från några av mina resor! Håll tillgodo! Jag älskar att fotografera och kommer sällan hem med mindre än 500 bilder på kameran. Tack tekniken för digitalkameran! Här är bilder från senaste resorna till Thailand 2007, Tunisien 2008, Vietnam 2008, Thailand 2009. Ja, jag är förälskad i Asien...

             


                              

Klicka för att få större bilder

Drömmannen

Idag blev det ännu en dag med skräpmat. Jag skyller på en lång arbetsdag, fastnade i mina budgetsiffror och glömde helt bort tiden, helt plötsligt är klockan halv 8 och jag sitter fortfarande med miniräknaren i högsta hugg och Jason Mayer i högtalarna. Kan inte låta bli att tycka att det är riktigt kul att grotta ner sig i siffror, ännu roligare blir det när det är "bra" siffror!! Så klockan 8 tyckte jag att jag var värd lite skräpmat. Idag har jag dessutom fått använda min nya klänning!!! Den är perfekt, däremot har jag lite ont i fötterna av skorna, men det kan ju bero på att jag har köpt två storlekar för små ;)

När jag var lite uttråkad förrut idag så bläddrade jag igenom mina sms och hittade en smskonversation mellan mig och mamma på midsommar... (min mamma använder aldrig . eller , när hon skriver sms :)

Mamma: God morgon :) har du drömt om någon inatt Kram mamma
Jag: God morgon. Inga drömmar men det blev å andra sidan inte mycket sömn. Vem har du drömt om? Kram
Mamma: Hej jag behöver inte drömma Har min drömman bredvid mig Kram

Jag tyckte mammas sista sms var så mysigt. Jag vill också känna så när jag är 50+ och har varit gift i 29 år!!!


Här är mina föräldrar i NahTrang, Vietnam 2009

 

Bokat och klart!

Nu är New York bokat och klart. Tycker visserligen att de har dragit $200 för mycket för boendet men håller på och kollar upp det just nu. Flyget är bokat och jag lyckades faktiskt hitta ett direktflyg på ditresan. Jag är alltid lika nervös när jag ska boka flyg, läser tidtabellen minst 100 gånger innan jag vågar bekräfta beställningen. Men nu är det i alla fall klart! På hemresan mellanlandar vi i London och har ett par timmars väntetid, får se om vi kanske hinner/orkar lämna flygplatsen för att se lite av Englands huvudstad...

Har spenderat kvällen med att kolla på direktsändningen av hyllningen till Michael Jackson där 20.000 åskadare var på plats i Los Angeles. Enligt min mening var han en märklig man men jag kan inte förneka att han har gjort grymt bra musik även om de sista åren har handlat mer om hans något udda privatliv än hans musik. Just nu är det en av hans gamla konserter som visas på TV4 och den visar ju onekligen hur stor han var, publiken faller som furor och får bäras ut på bår när han går upp på scenen. Kan ju bero på att han har kalsongerna utanför byxorna och ett bandage över hela armen... förstår inte riktigt. Det är i alla fall världens nostalgitripp som får mig att minnas alla lågstadiediscon då jag dansade tryckare med Fredrik Lindfors (första killen jag frågade chans på) till You are not alone och när vi spenderade kvällarna i Daniel Perssons källare hemma i Sätra och lyssnade på albumet Thriller och jag försökte lära mig moonwalk... var tyvärr ingen naturbegåvning när det kom till dom moovsen. Säga och tycka vad man vill om the king of pop men det är alltid tragisk när någon går bort för tidigt.

Nu ska jag kura ner mig i sängen och försöka kurera mig, har en förkylning som jag hoppas inte ska behöva slå ut om jag tar hand om mig själv. Det får bli farmors recept - honungsvatten! Sov gott!

De här vackra kopparna har jag ärvt av min älskade farmor.
Hett vatten i dom här mirakelkopparna och lite
jordgubbshonung ska nog kunna få mig frisk på ett kick.


En helt vanlig tisdag

Har precis ätit pytt-i-panna, petade ut de små köttbitarna och lämnade potatisen. Det är godast så men det krävs mycket pytt-i-panna för att jag ska bli mätt.
Jobbade över en stund i dag, fick en rykande försk budgetuppföljning på mitt bord som jag inte kunde motstå att bläddra igenom. Då ringde Jessi och frågade om jag kunde ta hand om Martin en stund medan hon och hennes dotter gick på stan och handlade. Självklart gjorde jag det, vem kan motstå att leka med en 6-åring?!!

Jag och Martin busar i lunchrummet


Nu finns det ett litet videoklipp i gårdagens inlägg...

Bad news never have good timing

Hahaa, vad trög jag är, har gått och sett fram emot den där filmen hela kvällen och när jag äntligen har kurat upp i soffan med täcke och kudde så upptäcker jag att jag inte ens har kanal 9, suck, så mycket blev det av min filmkväll. Lyssnar på musik istället... och så får det bli säsongspremiären av Prison Break ikväll istället!
Funderar lite över min nästa tatuering, som jag ska göra i Thailand (om jag nu kan hålla mig så länge). Jag vill ha samma stil som på den jag redan har, kvinnlig, diskret och med en latinsk text som betyder något för mig.

Age quod agis.
Memento te mortalem esse.
Quidquid discis, tibi discis.

Någon av de här tre texterna blir det nog. Sen tidigare har jag Omnia mea mecum porto på ankeln. Nästa ska nog få sitta på skuldran. Alla i min omgivning är väl inte överlyckliga över att jag tatuerarar mig men jag tycker det är vackert och ger karaktär, när jag sitter på ålderdomshemmet kommer "alla" ha skrynkliga tatueringar ;) Vi gjorde våra tatueringar på Max Tattoo på Khao San Road i BKK. Han är väldigt dyr om man jämför med andra tatuerare i Thailand men å andra sidan så är det rent och man vet att det blir ordentligt gjort. Han jobbar i Stockholm på somrarna så han vet vad han gör. På vissa öar i Thailand steriliserar de nålen i öl och det känns ju inte särskilt tryggt. Dessutom använder Max en speciell färg som gör att man kan bada mer eller mindre direkt efter och det är en fördel i ett land med 90% luftfuktighet...


 
Ett litet videoklipp från Max Tattoo på Khao San Road. Se hur mina tår rycker :)


Lycklig och trött efter en shoppingdag på MBK i BKK


Emma x3, samtliga med nya tatueringar


Svinsjukan

Nu är svininfluensan i Östergötland. Första fallet har upptäckts, han hade blivit smittad i USA... hur ska detta gå? Kanske ska vaccinera mig innan vi åker! Hörde att 400.000 östgötar ska vaccineras i höst, kanske ska anmäla mig frivillig. Då WHO har uppmärksammat svinsjukan som en pandemi så har Sveriges hela befolkning rätt till vaccinet.
Har varit en ganska lugn måndag, några besiktningar och en kontraktskrivning. Märks att det är semestertider för det är tystare på telefonerna... Jag jobbar alltid på somrarna, tycker det är en skön stämning och så hinner jag jobba undan sånt som jag inte hinner med resterande delen av året. Dessutom ser jag ingen anledning att resa utomlands på somrarna då Sverige är vackert (utom idag när allt är grått och kallt i Norrköping) och att vara ledig utan att resa är slöseri med semesterdagar enligt min mening. På vägen hem svängde jag och mitt gigantiska parapy förbi McDonalds, hoppades jag skulle hinna smita hem utan att någon såg mig synda men självklart springer jag på ett välkänt ansikte och blev avslöjad direkt. Men gott var det!!




Nu ska jag mysa ner mig i soffan för att se en film som går på Kanal 9- Kärleksbrevet. Amerikanst romantiskt drama från 1999. Min kollega sa att den var bra och dessutom var ju Kevin Costner riktigt het på den tiden. En riktigt man ;)

Victims of bad timing

Sitter och lyssnar på Joshua Radin som jag tycker är fantastisk. Kan bara nicka instämmande till att "we are victims of bad timing".
Har haft en tevlig dag ute i solen. Gick till Fräcka Fröken och köpte en frukostmacka och sen gick jag och la mig i Vasaparken och fortsatte läsa min sommardeckare och lyssnade på bra musik i lurarna. Sen kom Trysberg förbi med en härlig påse med bullar och chokladbollar... tack för det! Låg och snackade till vi båda hade gåshud och Trysans hud hade fått en blå/lila ton på grund av kylan som nu har kommit till Norrköping. Klädde på oss lite varmare och gick ner på stan. Jag ville ha ett par snygga tygskor och Trysan behövde en väska, efter 15 minuter hade vi båda fått vad vi ville ha. Jag sprang dessutom på en underbar liten sommarklänning som är tillräckligt lång så jag även kan ha den på kontoret! Blev en snabblunch på Coffehouse också så nu är jag mätt i magen.


Vasaparken tidig förmiddag

Frukost och den tredje boken om Kommisarie Winter

Klarblå himmel I Norrköping


Undrar vad jag sa för att få den här reaktionen

Tygskor från Puma och klänning från Carlings

politikerbloggen.se

Idag är jag uppriktigt förbannad! Varför har jag litat på SMHI?? Det är ju strålande sol idag också och jag är inne i stan. Får väl gå och lägga mig i Vasaparken...
Nästa år har jag bestämt mig för att besöka Almedalsveckan. Här blandas politik och nöje med vackra Gotland. Inte helt dumt enligt mig. För er som tycker att politik är dödstråkigt gå in på politikerbloggen.se. Där visar man att politik inte behöver vara trista debatter utan mycket, mycket mer. Här finns bland annat 99 listan, vad sägs om nr 77: Årets plankare - Leif Pagrotsky, nr 96: Årets strumpor - Göran Hägglund och nr 53: Groupie - Mona Sahlin med Marit Bergman. Här finns också många bra debattartiklar...


Här skulle jag vilja vara nu





Kollar just nu på Nyhetsmorgon och inslaget om Mannen som är misstänkt för bedrägeri som liknar de klassiska pyramidspelen. Han tros ha lurat av människor totalt 150 miljoner. Jag tycker självklart väldigt synd om de som har drabbats men kan ändå inte låta bli att förundras över människors naivitet. Vi svenskar är ju alltid annars så misstänksamma mot andra människor men när det kommer till pengar blir vi godtrogna på grund av girighet. Om det verkar för bra för att vara sant så är den inte sant och man borde ana att det är något skumt på gång... Snabba pengar är sällan bra pengar!

Jag hyser agg mot SMHI

Jag är så sjukt uttråkad och det är sjukt varmt i min lägenhet. Har ätit lax med färskpotatis och romsås...smaskens!
Ångrar djupt att jag litade på SMHIs prognos om regn i helgen, hade jag inte gjort det hade jag legat i båten nu och lyssnat på det avkopplande ljudet av vattnet son slår mot skrovet. Finns det något bättre? Jaja, det får bli någon annan gång.
Har spenderat senaste timmarna med att googla på New York, har hittat massa rolit som vi kan göra under vår lilla trip. Har dessutom "ansökt" om gratis biljetter till The Late Show, vore ju hur tufft som helst att få vara med på en inspelning! Jag har också skickat in en elektronisk ansökan om att få resa in i USA och trot eller ej men jag blev GODKÄND!!









A little bit of heaven

The heart of life - John Mayer. This is heaven!




Thailand våren 2009


På tjocken...näää

Sitter nere i Knäppingsborg på Mimmis Visthus och dricker en smoothie av blåbär, banan och mynta. Hur god som helst! Har köpt en laxfilé på Fiskmagasinet till kvällens middag. Sen blir det jordgubbar på marknadstorget, känner mig faktiskt lite smånördig när jag sitter här med min lilla dator på en uteservering.

Vad är det med alla tjocka magar i Norrköping. Jag tycker att alla går omkring och är gravida eller så har det precis ploppat ut något och de går där stolta och drar sin lilla barnvagn framför sig, vagnen ska dessutom helst ha barnets namn som registreringsskylt eller som jag såg igår med texten "FARTDÅRE". Stolta mammor och pappor ger ifrån sig konstiga ljud när de interagerar med sina små. Usch vilken otäck familjelycka, värst av allt är när dessutom ytterligare en generation är med och farmor sitter och jollrar med den dreglande varelsen hon har i sitt knä - ja, jag är lite bitter idag. Om jag någon gång ska bli på tjocken ska det vara över hösten/vintern så jag slipper gå omkring höggravid i denna värme. Detta skulle innebära att jag behöver få till det i augusti... Nää jag nöjer mig nog med mig själv och min smoothie!



Eftersom SMHI hade utlovat regn i helgen så åkte jag inte ut på sjön och seglade utan valde att stanna hemma i stan för att med gott samvete sitta inne och uggla framför ett film maraton. Men istället lyste solen mig rakt i ansiktet i morse och jag kände mig tvingad till att gå ut.

Har funderat över det här med att sitta inne på ett kontor drygt 40 timmar i veckan. Vore det inte mycket bättre om jag kunde sitta ute på ett café hela dagarna och jobba. Det enda jag behöver är ju faktiskt bara en dator och en mobiltelefon, resten har jag ju näst intill i huvudet. Ska föreslå det för min chef på nästa utvecklingssamtal! Detta gäller ju under förutsättningen att det är sol och varmt ute. Förstås.

Igår chattade jag med en vän som jag träffade nere i Thailand i våras. Han har nu kommit hem från sina 6 månader på luffen med endast en ryggsäck på ryggen. Var otroligt kul att få höra hur han hade haft det. Baksidan av medaljen är ju att man mer eller mindre kommer vara flat broke när man kommer hem så att bo hemma hos mamman och pappan igen kan ju komma till att bli verklighet. Det är bra att samla på sig kontakter i runtom i världen så vet man att man alltid har en plats på soffan var man än kommer. Jag fick igår höra att jag alltid är välkommen till Amsterdam om jag har vägarna förbi, så vad säger du Trysberg ska vi ta en sväng förbi Tims coffeeshop i sommar?


God morgon, god morgon. ...

Godmorgon godmorgon. Skriver mitt första inlägg på min nya lilla dator. Funkar faktiskt riktigt bra med ett litet tangentbord. Jag trodde mina fingrar skulle trycka ner alla knappar samtidigt, men icke. Ligger just nu i sängen och kollar på Nyhetsmorgon, är en liten sucker för Almedalsveckan, tycker det är intressant. Väntar på statsminister Reinfeldts tal som börjar klockan 11 och direktsänds på SVT 24...
I dag är det USAs nationaldag, och idag öppnar de upp frihetsgudinnans krona för första gången sen 11 september 2001. Tur för mig och Jessi som har chansen att åka upp där nu om vi vill. Måste växla pengar snart, dollarn har ju gått upp ganska mycket på sista tiden och min gissning är att det kommer fortsätta uppåt. Säljkursen idag på dollarn är 8.0843. Letade i min lilla reseplånbok, jag trodde jag hade dollar kvar från Vietnam, men icke, hade bara bhatt, euro och dong. Det får ligga kvar i plånboken till nästa asienresa.

Den här fina köpte jag i Vietnam, (jag köpte en rosa till Trysberg), här sparar jag lite pengar från samtliga mina resor. När jag var liten hade pappa en burk med mynt och sedlar från alla jordens hörn, jag tyckte det var jättekul att sortera dem och tyckte att det var så kul med alla gubbar och tanter på sedlarna. Ja, jag tyckte om Pippi också, en liten kapitalist var jag :)

Jag skulle ju önska att 50.000 dong skulle göra mig rik men så är inte fallet. 50.000 dong är bara 22 svenska kronor! Under vår tid i Saigon åt familjen Frisk en kväll en middag för 1.000.000 dong, det kändes lite häftigt, det lär vara enda gången i mitt liv som jag får in en nota som är på över en miljon. Det är väldigt billigt att leva i Vietnam för oss västerlänningar.

Nu ska jag äta frukost (trot eller ej), kurrar i magen...

The Big Apple

Idag har jag jobbat i Linköping. Hade turen att få trevligt sällskap av två trevlig män till lunchen, min kollega och hans tidigare kollega. Blev mycket branschsnack till laxfilén och färskpotatisen. På vägen hem kom regnet, riktigt obehagligt när sikten var lika med noll på E4:an! Svängde förbi Mediamarkt på vägen tillbaka till Norrköping och hämtade ut min lilla dator!!! Totalt genomblöt men lycklig ändå över datorn!

En annan MYCKET ROLIG sak idag är att jag har tecknat avtalet till lägenheten på Manhattan... väntar nu bara på bekräftelsen innan jag ska boka flygbiljetterna! Känns hur kul som helst att det verkligen blir av. Vi kommer vara där första veckan i oktober. Har aldrig varit i USA tidigare så det är på tiden att jag ser The Big Apple. NY är USAs folkrikaste stad, (Manhattan är ett av de mest tätbefolkade områdena på jorden) en stad med nästan otäckt stort globalt inflytande inom ekonomi, media, politik och mode. Ska bli hur kul som helst att se denna gigantiska stad med dess enormt höga byggnader och låtsas vara en riktigt New Yorker som världsvant sippar på sin latte ;)
Nästan hela Manhattan har ett fyrkantigt gatunät. Jag har lärt mig att de nord-sydliga vägarna kallas "avenues" och de väst-östliga kallas "streets". Det ska tydligen vara ganska lätt att hitta i New York och kollektivtrafiken ska vara smidig. Enligt Wikipedia så är det tre av fyra som inte äger någon bil och endast 10 procent av den arbetande befolkningen tar sig till jobbet med bil. Tänk om hela USA fungerade på samma sätt, då skulle vi snart ha räddat jorden från koldioxid utsläpp och Manhattan skulle slippa att se ut så här i framtiden...

En illustration över hur Manhattan skulle kunna se ut om
den globala uppvärmningen fortsätter och polarisen smälter.

Vi kommer bo i Midtown Manhattan på 49th och 50th Street, området sträcker sig hela vägen upp till Central Parks södra entré, här ligger också Empire State Building (ni vet där King Kong klättrade upp) och fler kända områden så som Rockefeller Center (här spelas Saturday Night Live in), Broadway, Fifth Avenue (här ligger Bloomingdales) och Times Square. Alltså jätte centralt med det bästa läget!
Manhattan är en ö på 58.8 km², en ganska långsmal sådan, därför har det lönat sig att bygga på höjden. Ex. så har Empire State Building 102 våningar och är totalt 449 meter högt!!! Efter 11 septmeber är det åter NY högsta byggnad.
Ska nog bjuda hem Jessi hit någon kväll för att se Sex and the City -the movie- för att komma i den rätta stämning inför vår resa. Jag har googlat New York hela kvällen och läst att det finns över 12 000 "yellow cabs" i staden. Yellow cabs är vanliga taxibilar och är ett av New Yorks kännetecken. Taxibilarna har en skyldighet att köra passageraren var som helst i New York City. Det går inte att beställa en "yellow cab", utan man måste vinka in den (ser Carrie framför mig i ett par snygga skor).



The big apple


De klassiska gula taxibilarna

Här ska vi bo - klicka-

Norrköpings häftigaste kvarter

Vilken sommarkväll! Har spenderat timmarna efter kontorstid med några av mina underbara kollegor. Vi har suttit ute på restaurangtorget i Knäppingsborg och ätit en underbar middag på Fiskmagasinet. Det blev trerätters. Började med en skagenbruschetta, till varmrätt blev det grilltallrik bestående av räkor ( i alla möjliga storlekar), tonfisk och lax samt lime aioli, måltiden avslutades med Gino. Jag slickade mer eller mindre tallriken ren. Det hela gav en känsla av att befinna sig utomlands. Knäppingsborgs småskalighet är oslagbar. Ska någon eftermiddag gå loss ordentligt med kameran, det finns så otroligt vackra detaljer i detta, för Norrköping, unika kvarter. Jag är för övrigt mycket nöjd med den nya kameran... här kommer lite bildbevis från kvällen.





Förrätt


Varmrätt














När blev jag prylgalen??

Idag blev det bio tillsammans med mamma och pappa, vi såg The Proposal. En tacksam kärleksfilm som inte innebär någon ansträgning från tittaren. En sån film som man vet hur den slutar innan den ens har börjat. Men det kan vara ganska skönt ibland att inte behöva tänka eller analysera under en film. Både jag och mamma grät en skvätt, men sen gick jag därifrån med ett litet larvigt leende på läpparna.





Före filmen blev det en tripp förbi Mediamarkt. Har nu införskaffat en ny dator. Mycket fin med guldfärg :) Tyvärr kunde jag inte få hem den i dag så jag får hämta den på fredag. Det blev en Asus Eee PC 1000HE, har fått höra att den ska vara bra och så var den dessutom fin! Gick därifrån med en ny kamera också eftersom den andra har fått in en hel sandstrand i objektivet... Det blev en Nikon - Coolpix S225, hade jag innan också (fast äldre modell, denna har något bättre upplösning) och tycker den funkade riktigt bra som komplement till mina digitala systemkameror, en kamera som kan hänga med på en blöt kväll på krogen utan problem!



  

Den här godbiten får jag hem på fredag

RSS 2.0