Komplimang!

Idag har jag gjort något som jag inte har gjort förrut. Jag har skrivit min namnteckning 128 ggr på rad när jag skulle signera ett utskick som går ut under morgondagen. Skrivkramp kan jag lova! Efter jobbet gick jag och solade för första gången på väldigt länge. Det var så skönt, jag slappnar verkligen av i solariet, var på väg att somna!
På vägen hem fick jag en skaplig komplimang :) En man ropade (läs sluddrade) till sin vän: "Öhh, den där döh, hon var schnygg". Alltid lika kul med snälla ord särskilt när meningen fortsätter "Öhh bruden ska vi jucka?" Det är ju skönt att veta att det är någon som vill ha en i alla fall...
Den här veckan är fullständigt uppbokad, imorgon har vi aktvitet med jobbet, tjejgåing, och på onsdag ska jag ut och promenara med Linder och på torsdag är det prel. bokat en kaffe med Trysberg, på fredag är det fisketur och kräftskiva med jobbet!! Försöker boka upp något varje kväll för att inte jobba över lika mycket. Om jag bara kommer in i rutinen att gå hem klockan 17 så kanske jag kan fortsätta med det även om jag inte bokar upp mig med annat!

Kryssning!!!

I torsdags blev det middag med flickorna, saknade några men det får bli fler nästa gång. Det blev libanesisk mat på Meza. Riktigt värt. Vi beställde in 4 smårätter var och sen en varsin huvudrätt. Jag var mätt redan efter smårätterna men eftrsom jag är "ekonomisk" var jag ju tvungen att försöka äta upp allt :) Det blev mycket snack om alla möjliga tänkbara samtalsämnen, det är så skönt att man kan säga vad man tycker och tänker även om man är ensam om att tycka och tänka så. Vi är individualister i ett litet kollektiv!

Här kommer två bilder från kvällen som jag har lånat från Trysbergs blogg (hoppas det är ok)!


Jag och Faister


Ankan, Chrita och Jools


Jag kom nyss hem från ett dygn till havs. Har varit på kryssning över till Mariehamn med Cinderellla. Förra året var det 55 års kalas för Emil och Mange (25+30) och de fick en kryssning av oss vänner. Nu nyttjade de den presenten och vi följde med på köpet. Tyvärr kunde inte alla följa med pga av jobb och dyligt :( Det var riktigt roligt i helgen, mina fördomar om kryssningar och dess passagerare håller i sig men vem bryr sig, det är härligt! Så mycket speciella människor, dansband som spelar och människor som tror de kan bete sig hur som helst bara för att vi råkar befinna oss på finskt vatten under ett par timmar. Men man får ta allt med en nypa salt och skratta åt spektaklet och tro mig, vi har skrattat så vi fått ont i magen. När vi kom ombord packade vi upp i vår lilla hytt, med fönster (!) många var avundskjuka på det fönstret :) sen gick vi upp på däck och handlade från baren och njöt av Stockholms skärgård och en alkoholhaltig dryck! Sen blev det mat och taxfree. Tjejsnack i hytten medan vi sminkade oss och provade diverse outfits. Sen mötte vi upp grabbarna och begav oss till dansgolvet. Musiken går ju inte att jämföra med Palace men det är lite kul att lyssna på "gubb-rock" och "tant-gung" som någon uttryckte sig idag. Hamna i hytten för lite efterfest som slutade med krossade ostbågar i hela sängen... somnade vid 3-tiden, svensk eller finsk tid har jag ingen aning om. I morse var vi uppe med tuppen, de flesta av oss i alla fall, gick och åt frukostbuffé, fick i mig en liten ynklig macka men mysigt att sitta och äta tillsammans och påminna varandra om vad som hände kvällen innan. Sen blev det dags för dygnets höjdpunkt - kareoke!!! Ingen av oss deltog och man ska ju inte kasta sten i glashus men jag måste erkänna att vi skrattade ordetnligt till en del uppträdande men en eloge till alla de som vågar ställa upp, dessutom nyktra och de flesta var väldigt duktiga! Sen blev det styrdans och sen en tupplur innan en ännu längre tupplur på bussen hem till Norrköping. Här kommer dygnet i bilder!


Mina nya supersköna pumps och slitna jeans fick hänga med ut till havs.


Väntar på att få checka in på båten. Grabbarna kunde inte hålla sig till taxfreen.


Vår lilla hytt med fönster (!)


Flickorna på resan, något suddiga :)


Utsikt över Stockholms skärgård uppe från däck.


"Bumbi" klarade av en jäger även morgonen efter.


Applåder till vinnaren av kareoken.


Klimatsmart!

På vägen hem från jobbet gick jag förbi min "korvgubbe" på Spiralens gatukök. Blev ett Sibylla Meal med räksallad. Visade sig att han har sålt gatuköket redan nu till månadsskiftet så det blir inte till att köpa nån mer snabbmat där. Som tack för att jag varit stamkund önska vi varandra lycka till i livet och så slängde han ner en extra läsk och en dippsås i påsen. Det gjorde mig lite gladare och lite rundare om magen. Appropå stamkund så öppnade jag igår ett kuvert från Esprit. I det låg det ett platinkort (som de så exklusivt har döpt det till). Detta innebär att jag har gjort av med alldeles för mycket pengar där senaste tiden och kortet kommer att göra att jag gör av med ännu lite mer pengar... Smart affärsidé, lättlurad kund!

Igår blev det en riktigt trevlig kväll på Parken igen. Hade kundaktivitet. Mycket trevligt som vanligt med nöjda, glada människor och IFK spelade en grymt bra match... 3-0 igen, hemmaplan har blivit deras grej. Kanske lyckas hålla sg kvar i Superettan trots allt. Ska ha kundaktivitet nästa hemmamatch också när de spelar mot Åtvidaberg, derby lockar förhoppningsvis några fler åskådare än ca 3500 som är deras publikgenomsnitt. Om en månad drar Elitserien igång. Längtar!

Just nu sitter jag och läser tidningen När & Fjärran och artikeln "Vinterns charternyheter" Blir så ledsen när jag ser att Apollo ska börja flyga charter till Thailands små smultronställen Koh Lipe och den lilla kuststaden Trat. Detta innebär att det orörda snart är överexploaterat och förstört, det har redan hänt på min favoritö Koh Chang.  En annan lite roligare sak som jag läste i resemagasinet "Allt om resor" är att Fritidsresor ger sina kunder möjligheten att lägga till 5 kr när de bokar sin resa. Förrå året blev dessa enstaka 5 kronor totalt 4,8 miljoner kronor som överlämnades till Atmosfair för klimatförbättrande åtgärder. Det visar att vi alla kan dra vårt strå till stacken. Många bäckar små... Sånt tycker vi om! I tidningen tippsas de också om bloggen www.ettannatnewyork.com som skrivs om två killar som bor i New York och berättar om deras favoritställen. Jessi - gå in, läs och bli inspirerad!


Tuffa val en söndag

I kväll blir det ingen dumburk utan istället bli det lite läsning. Har gjort en god kopp te och en klick honung med jordgubbssmak. Fantastiskt gott! Har tänt lite doftljus och försöker nu välja mellan Cosmopolitan med Scarlet Johansen på omslaget och det unika testet "Vad vill han?" eller romanen Elisabet av Susan Kay, känns som ett lätt val!


Cosmoplitan eller romanen Elisabet ?!


I svampskogen

Filmen var hur bra som helst! Det blev inte att jag såg den i fredags kväll för då fick den fantastiska Bolt min totala uppmärksamhet men i lördags morse kröp jag ner i soffan, satte på filmen och åt det resterande godiset. Den handlar om Henrik VIII och hans älskarinnor och fruar som en efter en får sätta livet till och bli ett huvud kortare (bokstavligt talat). Som vanligt när jag gillar något så blir jag lite extrem... så i lördags såg vi The Queen (som var mindre bra) och nu läser jag boken om Elisbeth I (boken tar vid där filmen slutade). Grymt bra än så länge. Jag är intresserad av historia men har inte grottat ner mig i Englands monarki tidigare.


Grymt bra film!


I går kväll blev det skaldjur för hela slanten. Krabba ooch kräftor och så lite god parmaskina och melon och så lite vin såklart! Dagen har spenderats på ett lite nyttigare sätt, ute i skogarna och plockat svamp. Fick ihop ca 5 liter så till middag blev det smörstekta kantareller! Mamma är snäll och förväller min del av svampen så jag får den färdigpacketerad och klar :) På vägen hem stannade vi på Stegeborgs hamnkrog och åt glass!



Dagens skörd
En trött svampplockare

Filmtime!

Vi hade det jättetrevligt hemma hos Anneli i onsdags kväll! Jag, Anne och Anna blev lite sena men när vi väl kom dit slängde vi oss i poolen som var 32 grader varm!!! Underbart, Sen blev det mat, vin och en massa skratt. En elloge till Rogga som var ensan kille och servade oss tanter med vin och blåste upp luftmadrasser. Jag har verkligen världens härligaste kollegor, vi har så roligt och alla bjuder på sig själva och har samma sjuka humor! Det är inte kollergor, det är vänner!

I dag har varit en konstig dag, eller kanske mer konstiga händelser. Jag har nämligen köpt lösgodis, det händer i princip aldrig, jag är inte så förtjust i det, tycker mer om en god ost eller avokado och sånt. Men i dag köpte jag som sagt en påse lösgodis på videoaffären. Stog länge och tvekade men plockade tillslut ihop en ynklig liten påse, den vägde in på fjuttiga 8 kr. För övrigt, om jag mot förmodan skulle byta karriär och jobba i en annan branch skulle jag jobba i videobutiken Video West vid Stortorget. Alla är så trevlig där, alla är polare och ropar "Tjena kompis" (läs det med en viss brytning) när de kommer innanför dörren, snackar med alla och recenserar de senaste filmerna. En schysst förmån är ju också att de förmodligen får se alla nya filmer innan de ställs på hyllorna för oss vanliga "svenssons". I kväll ska jag se filmen "Den andra systern Boleyn" med heta skådisar som Nathalie Portman och Scarlet Johansson samt Eric Bana,

Jag har kommit på att jag hatar Augustifesten som pågår i Norrköping just nu, Det är bara en massa skräp på den så kallade marknaden och det är massa fulla människor på gatorna redan vid lunchtid, Och så är det trångt och så har det regnat i dag.. usch och fy...bitter.

Public Service

Helsike vart fort dagarna och veckorna går!! Helt galet! Har spenderat kvällen framför dumburken och tittat på friidrotts-vm, men nu har jag zappad bland kanalerna och hamnat hos Public Service där det är ett reportage om Coldplay - då och nu. Helt fantastiskt band som jag upptäckte långt senare än alla anda men blev hooked.


Coldplay


För övrigt är min mamma bäst i världen! Tack för samtalt igår kväll, det behövdes och det känns bättre nu!

Peking fan

Det blev en bra helg trots att det var jobb inbokat. I går blev det en långpromenad i Norrköping. Var på gårdsfesten i Ektorp, jättetrevligt! De hade gjort jättefint med stolar ute på gården och hoppborgar och anskiktsmålning för de yngre. Fick mig en kopp kaffe (som jag för övrigt övar på att dricka) och en bulle (frukosten).




Efter det blev det en promenad till Knäppingsborg där jag köpte lite färsk lax till middag. Lyxade till det med avokado, getost och parmaskinka också! På kvällen blev det en film som jag tyvärr har glömt namnet på. Jag förstår inte varför jag envisas med att försöka se en thriller, jag vet ju att jag inte kan sova efteråt. Men den här gången kunde jag inte motstå omslaget på filmen eftersom Paul Walker prydde det. Ni vet den där snygga killen i Fast and the furious filmerna!! Han var ännu snyggare nu, med skägg och allt. Hade tvättstugan i går också och fick trevligt sällskap av grannen Emma. Det var värt, hon fick låna tvättmedel av mig och låna maskinerna när jag var klar mot att hon hjälpte mig att vika lakan :)


Paul Walker

I dag har det blivit en städdag här hemma så nu luktar det gott och är rent! Kom nyss hem från Parken efter att jag haft kundaktivitet. Mycket trevlig stämning och vilken match det var, IFK spelade riktigt bra och vann med 3-0. Hemmaplan börjar bli deras grej. Jag är ju egentligen inget fotbollfan (däremot hockeyfan) men jag kommer på mig själv att få en puls över det normala, skrika rakt ut när dommare dömmer "fel" och hänga med i IFKs kampsånger. Det är något särskilt att se sport live oavsett vilken sport det är, eller nja, kanske inte golf. Blev uppdaterad via sms om semifinalen i 100 m. Gay 9.93 med en kass start, Bolt 9.89 joggandets. Nu väntar jag in finalen dem emellan, bara 40 minuter kvar!  Dagens stora sporthändelse! Jag älskar friidrotts vm.




Bakat i trädgården

Nyligen hemkommen från en kväll hemma hos Jessica i Kättsätter. Har ätit god fläskfilégryta och druckit vin. Om inte det vore nog så har vi dessutom bakat ute i trädgården. Småkakor och sockerkaka men vi åt bara degen och smeten :) Vi har spelat Wee också, tennis och kospelet. FFörsta gången jag spelade Wee. Jag har fått en gubbe döpt efter mig - Korv Emma.



Jessica kom och hämtade mig efter jobbet men inte med vilket färdmedel som helst.. Klockrent, det stillade mitt mc-sug, åtminstone lite grann.




I helgen ska jag jobba, HGFs gårdsfest på lördag och kundaktivitet på parken på söndag. Förhoppningsvis får jag en inneboende på söndag med!

Nu ska jag se klart på Chalies ANgels sen blir det kudden om grannen under mig kan sänka musiken i sin lägenhet,,,

En dröm som går i uppfyllelse

Åhh, jag är så glad! Nu är det äntligen klart! Jag ska plugga till hösten. Det är en diplomkurs i fastighetsförvaltning. Jag kommer börja i slutet av oktober, kommer jobba samtidigt. Pluggar i Stockholm 3 dagar i veckan månaden resten pluggar jag hemma på kvällstid. Det kommer bli tufft men det här är vad jag drömt om länge. Det står faktiskt med på min "drömlista" över saker jag vill göra inom x antal år och nu slår första drömmen in!! Utbildningen är uppdelad i fem delkurser,


Delkurs 1: Introduktion till fastighetsförvaltning

  • Fastighetsbranchen i ett nytt sekel
  • Utveckling av företag och fastigheter
  • Arbetssrätt och miljöfrågor

Delkurs 2: Juridikens grunder

  • Allmänt om rättsordnigen
  • Processrätt
  • Fastighetsrätt
  • Miljö-, Plan- och Bygglagstiftning

Delkurs 3: Hyresrätt (det här har jag läst tidigare men man kan aldrig få för mycket kunskap)

  • Hyresrätt

Delkurs 4: Fastighetens ekonomi

  • Investeringsbedömning
  • Fastighetsekonomi
  • Fastighetsförvaltning

Delkurs 5: Upphandlingsjuridik och företagets årsredovisning och skatter

  • Beskattning
  • Upphandling
  • Fastighetsredovisning

Det bästa med den här utbildningen är att jag får använda företagets siffror vad gäller ekonomin och då är det mycket lättare att förstå varför man gör vissa saker och lära sig verkligheten. Det ska bli så roligt! Längtar!


An unfinished life

Hemma i stan igen och den varma lägenheten. Har nyss sett filmen An unfinished life som är regisserad av "vår egen"  Lasse Hallström med namn som Robert Redford, Jennifer Lopez och Morgan Freeman i rollerna. Helt ok, inte toppen men trevlig.



Den här helgen har bara rusat förbi, redan jobbvecka imorgon igen. Men det är bra att tiden går fort för det betyder att det snart är dags för Vår lilla tipp till sora New York. Dags att växla pengar snart innan växlingskursen går upp igen. Min kollega Thomas har redan sponsrat vår lilla resa. Han hade rensat hemma och hittat lite mynt och vi fick nästan ihop en hel dollar :)
Jo förresten, mitt mobila bredband funkade utmärkt ute i skärgården, full teckning överallt!
Här är beviset på att jag har badat i helgen, det blev till och med två gånger och den andra gången blev det dessutom några simtag...



Nobody's perfect...

Nu är vi strax utanför Uvmarö på väg tillbaka till vår hemmahamn. Går för segel, har en slör, blåser ca 5 m/sek. Solen lyser fotfarande på oss och det är tillräckligt varmt för att fortfarande sitta i bikinin.
Kom på att jag hyrde tre filmer häromdagen som skulle vara återlämnade vid det här laget men jag har inte hunnit se någon av dem än och dessutom kommer jag inte vara hemma i stan än på ett par timmar så jag ringde videoafföären och frågade om jag fick behålla dem några dagar till och det gick bara bra :)


Alla som känner mig vet att den här bilden representerar sommar för mig.




Den här fina bilden tog min pappa när han vandrade runt på ön

"Nobody's perfect except the captain"
Pappa vill inte ge sig om att han är kaptenen och med andra ord perfekt, jag är rorskvinna och mamma är "fartygets" redare - Besättningen Frisk om pappa får bestämma.

Bara vara liten, om så bara för en helg

Ännu en dag när solen glittar i vattnet och båtskrovet speglar sig i havsytan. Kroppen börjar få tillbaka den bruna nyans jag lyckades skapa i början av sommaren men som försvunnit efter alldeles för många timmar inne på kontoret.. En svag bris gör att jag kan pressa i solen utan att flyta bort och tvingas söka skydd i skuggan. Det är det jag gillar med skärgården, alltid en klarblå himmel men ständigt denna svaga bris som gör att den tryckande hettan som blir inne istan förhindras.
I går kväll blev det en god middag i sittbrunnen. Det blev pappas perfekt grillade köttbit och mammas goda sallad som, förutom de klassiska salladsingridienserna, även bestod av avokado, vattenmelon och citron. Till det drack vi vin. Efter två omgångar Yatzy somnade jag vid matbordet på en hög av kuddar, precis som när jag var liten. Det var nog som mamma sa när hon "nattade" mig igår kväll, att jag vill följa med ut på båten för att bara vara liten ett tag. Här behöver jag inte vara vuxen som måste ta ansvar för jobb, min lägenhet, behöver inte grubbla över jobba saker. Kan bara vara 7 år igen om det så bara är för en helg!

Tyvärr funkar det inte att lägga upp några bilder så det kommer när jag har kommit in till stan och till en, gissningsvis, enormt varm lägenhet.


Badkruka?!

Hur kommer det sig att jag har blivit badkruka på äldre dar? När jag var yngre badade jag konstant när vi var ute och seglade, hoppade från båten och lekte på ankarlinan. Kan ju knappast bero på att vattnet har blivit kallare de senaste 15 åren. Så vad är det som gör att vi vuxna (om jag får tillåtelse att generalisera) blir mindre badsugna med åren? Eller snarare tycker att det är så kallt i vattnet. Har vi tappat bort vår leklust eller är vi inte lika angelägna om att hela tiden hålla oss upptagna? Hur som helst så kom jag äntligen i vattnet, efter tredje försöket!!! Första gången doppade jag mina stortår, andra gången doppade jag mig till knäna och tredje gången släppte jag äntligen badstegen med ett litet tjut och plaskade tillräckligt länge för att pappa skulle kunna föreviga ögonblicket på bild.
Vi ligger nu på Håskö och har en klarblå himmel och strålande sol. Blivit lite röd om kinder och näsa. Nu ska det grillas på klipporna. Det här är livet. Här mår jag bra!


Livet på en pinne
Ny topp från H&M



En bra bok förgyller en redan bra dag

Egen-tid

Reakreationshelg! I morse vid frukostbordet beslutade familjen Frisk för att ta en helg ute i skärgården. Packade lite smått och gott och åkte och handlade mat till helgen! I panik upptäckte jag att jag inte har någon bikini, men så började jag fundera, vem kan ha en bikini i Söderköping som jag kan låna? Emma Sköld såklart! Och mycket riktigt hon kom ut med en hel påse bikinisar som jag fick välja mellan, Tack snälla för det, du räddade min sol-och-bad helg! Så den här helgen blir med avstängd telefon för att bara njuta och bara vara jag!




När vi lämnade hamnen hamnade vi mitt i starten på en kappsegling - häftigt! Vi började fundera på om det kanske skulle vara nåt för besättningen Frisk, att tävla. Men vi la de planerna på is ganska fort då vi kom på att vi förmodligen skulle bli osams redan innan starten :)

Uppdaterar med fler härliga bilder under helgen!

Love you till the end

Watch out for that signal, when life as you know it ends...



The Pogues-Love you till the end

Drama

Jag hade en mycket trevlig kväll med Johan i onsdags. Satt i baren och drack lite cider och rosévin och pratade ikapp ett par år. Detta medförde att jag mådde riktigt dåligt igår. Var helt paj på jobbet och när jag kom hem somna jag direkt i soffan och sov till i morse. Idag har varit en mycket bättre dag. Jag och Anna drunknade i budgetarbetet och jobbade lite längre. Sen kom mamma och pappa och så gick familjen Frisk till Knäppingsborg och åt på Fiskrestaurangen. Nu är jag hemma hos mamma och pappa och ser på film - P.S I love you. En grym film som får tårarna att rinna av flera anledningar. Igår när jag var lite hängig gick jag förbi videobutiken och hyrde Triss. Tre filmer som jag får ha i tre dagar. Värd helg! Älskar drama så länge det är på film och inte i verkligheten för det orkar jag inte med.







Osminkad

Saknar min sminkväska... den "försvann" i lördags, så jag har fått varit osminkad sen dess.  Ska iväg snart och ta en ölajävel med Johan så jag var i panik tvungen att springa in på H&M på vägen hem för att köpa en mascara. Går gärna utan smink på jobbet men om jag ska ut en kväll så vill jag väldigt gärna ha på mig åtminstone nånting som "tar bort" tröttheten likt en trollstav. Efter att jag köpt mascaran pratade jag med Julia och min sminkväska finns tydligen på hennes jobb... men men, man kan aldrig ha för många mascaror. För övrigt så köpte jag den som de gör reklam för; Maybelline Lash Stiletto. Den var skitdålig!


En kväll på uteserveringen

Idag kom jag ihåg att ringa min mobiloperatör! Det har lovats att senast i morgon kväll ska min mobil vara på hugget igen...
Jag kom nyss hem från en kväll på Världens Bars uteservering med god mat. Det var "den tredje" Emman som var kvällens sällskap. Blev mycket prat om resor då jag har några på G och hon nyss kommit hem från ett par stycken. Mycket trevligt!


"The Emmas" on Ko Chang, White Sand Beach

"Emmas" with buckets on Koh Phangan, Haad Rin

Happy "Emmas" on Khaosan Road, Bangkok


Nu ska jag titta på Aktuellt. Värt med SVT!

Numret har ingen abonnent.

För er som försökt nå mig det senaste dygnet har förmodligen fått lyssna till en röst som vänligt men bestämt uppdaterar er om att abonnenten inte kan nås för tillfället. Och hon har helt rätt, mitt abonnemang löpte ut idag. Då jag har en tendens att jobba lite för mycket och lite för länge fick jag till min förskräckelse höra, när jag ringde till 3 för att flytta över mitt nuvarande nummer till mitt nya abonnemang, en röst som överdrivet hurtigt meddelade att kundtjänst hade öppet vardagar mellan 8-18, med andra ord hade stängt för 2 timmar sen, och då satt jag där på jobbet och trodde att klockan var halv 6 eller nåt. Så nu är jag mobillös. Så ni som vill nå mig använd numret till min jobbtelefon till jag har rett ut det hela.

Tack gode gud för vänner som jobbar natt och svarar när en 24-årig flicka ringer kl 01.45 och är lite smått hysterisk över en mardröm. Ska jag inte kunna hantera det vid den här åldern? Vaknade helt kallsvettig och förtvivlad över att inte ha honom bredvid mig för en tröstande kram.

Har precis lagat dagens middag som är min nya favorit, bacon med vitlök och babyspenat tillsammans med spagetti. Så nu ska jag bli mätt i magen.

Grym film som berättar den otäcka verkligheten

Filmen var grym med en enormt viktig sensmoral. En film som berättar den nakna sanningen och den grymma verkligheten om hur svaga vi människor kan vara som individer. Filmen bygger på den verkliga händelsen kallad "the third wave experiment" som utspelades på en gymnasieskola, 1967, i USA. Läraren Ron Jones hade Autokrati på schemat under projektveckan och upplevde inget engegemang från sina elever och valde därför att utföra ett, från början oskyldigt, pedagogist experiment som slutade i en katastrof. Mer berättar jag inte i fall någon vill se filmen. Det som är obehgaligt är att vi människor tror att t.ex. Nazismens Tyskland aldrig kan upprepas igen, att vi har lärt oss av vår historia och våra tidigare misstag. Men efter att ha sett den här filmen och läst lite om gruppdynamik är det nu ännu tydligare att det är lättare än vad jag hoppats att skapa en rörelse som föder hat. Där gruppen har makten över individen. Det enda som behövs är en karismatisk ledare och ett missnöje hos sina medlemmar (något som inte är svårt att hitta i dessa tider runt om i världen med arbetslöshet, fattigdom m.m.) Det som togs upp i filmen är makt genom diciplin och gemenskap, att få tillhöra en grupp med ett gemensamt mål. I "the third wave experiment" gick det så långt att skolklassen stötte ut dem som inte ville vara med i gruppen och var dessutom beredda att skada den som sa emot gruppen efter order från deras ledare. Helt sjukt egentligen. Efter att ha sett filmen börjar tankar snurra över hur jag själv skulle reagera och agera om en sån situation uppstod. Jag kan bara hoppas att jag har den tryggheten hos mig själv att jag skulle våga stå emot gruppens vilja. Jag rekomenderar den här filmen till alla. Den har ett grymt utbildningssyfte och bör vara en film som är obligatorisk på samhällskunskapen för alla högstadie -och gymnasieelever.

Autokrati är när en liten grupp människor härskar ett land. Autokrati kan översättas med envälde. Autokrati är ofta synonymt med diktatur skillnaden är att en autokrati har makten samlad hos en person medan en diktatur kan ha ett kollektivt styre.

Nu ska jag dricka en kopp te, sen blir det kojjen.

Söndagspromenad!

Ännu en söndagspromenad med Emma Linder är avklarad. Jag gick in och jobbade en stund idag och då ringde Emma som var på väg hem från jobbet och vi bestämde oss får att ta en sväng även den här veckan. Sen blev det två timmars promenad runt strömmen. Jag gillar våra samtal som handlar om ALLT. Det är intressant hur man har olika vänner till olika saker. Emma är min promenadkompis då vi pratar om samhällskritiska ämnen som jag inte gör med någon av mina andra nära vänner, förutom min vän i huvudstaden förstås. Den här dagen diskuterade vi studielån, vården och däremellan diverse oseriösa ämnen som jag inte nämner här. Den viktigaste konversationen för dagen handlade dock om hennes kobajs klocka. Ja det är sant hon har en sån hemma... i köket.
Jag: Emma, var är det som sitter på väggen, det ser ut som en stor gammal svamp.
Emma: Det är fel, gissa igen.
Jag: Ingen aning, säg vad det är.
Emma: (Mycket stolt) Det är en kobajs som är gjord till klocka men den tickar inte just nu. Jag har plockat den själv!
Jag trodde jag skulle garva ihjäl mig. Vem plockar en kobajs, torkar den, lackar den och gör den till väggklocka?!?

Nu blir det hyrfilm igen som är min nya hobby. Idag blir det en tung film som heter Die Welle. En gymnasielärare ställer sig frågan: Skulle Hitler ha lyckats idag? Han genomför sen ett kontroversiellt experiment i sin skolklass. Verkar mycket intressant, läste mycket om det här när jag pluggade psykologi. Emma har sett den och rekomenderade den. Recension kommer.



Mjukisbyxor vs. klännning

Det var en trevlig mysig kväll igår, mestadels av tiden i alla fall. Det blev thaimat från Spicy Hot, friterade räkor med sötsur sås :) Hade ju hellre ätit en PadThai direkt från gatorna på Khaosan Road men jag får vänta till januari. Jools hade gjort en jättegod hallonbål som läskade strupen under kvällen. Sen blev det en omgång Lips igen, det var i samband med detta som det blev lite trist ett tag, jag och Jools hade riktigt roligt i alla fall och hade enorm inlevelse i våra låtar, förlorade visserligen men vem bryr sig om det, kul ska det va! Tror Trysberg har en lite film från kvällens uppträdande till låten Stand by Me! Vi hade länge planer på att gå ut men det slutade med mjukisbyxor och jympaskor på McD för lite nattmat. Tog en taxi hem vid 4-tiden. Somnade kl 5 i morse och vaknade för några timmar sen. Nu blir det till att städa här hemma och sen ska jag göra matlådor för hela veckan, eller nja, jag har en hög ambitionsnivå i alla fall :) Ska nog ta en lång söndagspromenad idag också, hoppas att Emma Linder inte jobbar och är sugen på en sväng runt strömmen!!


Kortspel

Det blir ingen utgång, kom fram till att ingen skulle bli ledsen om vi inte gick ut och dansade, så nu sitter vi istället med mjukisbyxor på och kollar på tv. Snart blir det kortspel för hela slanten. Lovely.

Så här såg jag ut när det fortfarande fanns planer på utgång...

L I P S

Dum spiro, spero

Något av dessa latinska citat kommer att bli min nästa tatuering!

Ab imo pectore -- Av hela mitt hjärta
Age quod agis -- Gör vad du gör
Crea diem -- Skapa dagen ( så mycket bättre än carpe diem, varför fånga dagen, när vi kan skapa den själva)
Memento te mortalem esse -- Minns att du är dödlig


Nu är jag hemma hos Jullan efter en plågsam promenad från Trysberg som innebar skobyte efter 200 m. Nu ska vi till Spicy Hot och hämta hem lite mat! Sen blir det till att sjunga till Lips, vad som sen händer är en gåta...


It's never too late to be whoever you wanna be

Det blev visst ingen recenesion igår kväll, jag somnade 1 timma och 6 minuter in i filmen och det säger väl hen hel del. Eller nja, den var lite seg men ändå vacker.

"For what it's worth, it's never too late to be whoever you wanna be. There's no time limit. Start whenever you want. You can change or stay the same. There are no rules to this thing. We can make the best or the worst of it. I hope you make the best of it. I hope you see things that startle you. I hope you feel things you never felt before. I hope you meet people with a different point of view. I hope you live a life you're proud of. And if you find that you're not, I hope you have the strength to start all over again".

Jag måste uppenbarligen vart riktigt trött efter den här veckan, sov 13 timmar (!) det har aldrig hänt nån gång tror jag. Ikväll blir det en kväll hos Jools med tv-spel, jag hoppas det slutar med en ordentlig utekväll! Behöver det!

RSS 2.0