Packat och klart!

Nu är väskan äntligen packad! Jag har fått med dom fyra P:na så nu kan inget gå fel - plånbok, pass, pengar och plattång. Nu är jag redo för New York! Jessi kommer och hämtar mig strax efter fyra i morgon bitti... hur var det nu, höger eller vänster fil till Arlanda? Det här känns ju tryggt :) Hur ska vi hitta på Manhattan när vi inte ens vet vägen till flygplatsen? Jag tror i alla fall att vi har trådlöst internet i lägenheten så jag håller er uppdaterade med bilder och äventyr under redas gång.

Lilla vi i stora USA

Har nyss kommit hem från matchen. LHC krossades av St Louis Blues, 0-6 blev slutresultet. Inget av lagen gjorde någon höjdarprestation eftersom det inte var någon seriematch men det var underhållande.


Det bästa var ändå vår gästande amerikan som jag har kunnat öva min engelska på och som dessutom gett mig inside information inför resan. En glädjande nyhet jag fick är att NHL säsongen drar igång redan nu i helgen så har vi tur kanske vi kan få tag på biljetter! Har alltid drömt om att få se en NHL match!
Alla guideböcker trycker på hur vikitgt det är med dricks i USA, i alla lägen oavsett om det är till servitören på restaurangen eller chaffisen i taxin men som han sa: You don't have to tip, you're a tourist. Just remember not to go to the same place twice!!
Jag har fortfarande inte börjat packa, men jag har i alla fall fått kläderna tvättade av mamma så det får ske i sista minuten i morgon kväll. Mobilen är laddad med musik av John Mayer och David Gray och en ny pocketbok är inhandlad så flygresan är räddad. Nu är det inte långt kvar, ingen resfeber än så länge, har nog inte förstått att vi ska åka än. Tänk, lilla vi i stora USA :)


I går fick jag hem det här fina armbandet som jag köpt av emno design. Jag rekomenderar hennes sida!

Pinkod, pukkod

Flickan som lekte med elden var minst lika bra som dess föregångare. Kritikerna har ju varit ganska hårda i sina uttalanden men jag håller inte med. Nu är det bara att vänta in den sista (?) filmen.
Nackdelen med denna filmkväll var att jag såklart stängde av telefonen (det ska man göra när man är på bio) och sen knappade jag in fel pinkod tre gånger och nu kan jag inte hitta pukkoden. Så till dig som jag skulle ringa ikväll, jag ringer i morgon :) Om detta inte vore nog så har jag dessutom glömt bort pinkoden till min bankdosa så nu har jag lite svårt att betala räkningarna. Alzheimers light?

Dagen har spenderats hemma hos mamma och pappa i Söderköping för att få lite ren tvätt till resan.


Dem här smyckena har jag införskaffat. Den ena är en bärkristall som jag köpte på medeltidsdagarna i Söderköping och det andra Live Well har jag köpt på D&Company.


Rymdpromenad till ICA

Ligger och kollar på Nyhetsmorgon och intervjun med Christer Fuglesang. Förstå att killen har gjort två rymdpromenader, själv har jag promenerat till ICA. Killen har tränat och pluggat i 20 (!) år för 2 (!) uppdrag, lite dålig utdelning kan tyckas. Lite roligt är att Fuglesang två dagar fick välja väckningsmusik i rymdraketen. Dag sex väcktes han av Louis Armstrong What a wonderful world och dag tretton Rod Stewarts Sailing. Själv vaknade jag i morse av Sony Ericssons alarmsignal Speedish med texten tvättstugan i displayen. Inte riktigt lika exotiskt.



Som sagt väcktes strax före sju för att ha tvättstugan. Hade plockat ihop all tvätt inatt för att det skulle gå fort på morgonen för att kunna gå och lägga mig snabbt igen när jag slängt i två maskiner. Hasade mig ur sängen, ont i huvudet, släpade ner två ikeakassar till källaren bara för att upptäcka att någon har tagit min tvättid!! Jag förstår att de flesta av alla grannfejder sker i tvättstugan. Tack och lov har mamma lovat att tvätta ett par maskiner åt mig så jag har lite kläder inför resan. Tack.

Finns en lite rolig blogg som heter arga lappen och där hittade jag den här bittra bilden.

"Till den arme Sate som tror att det är okej att ta andras tvättmedel så kommer här ett erkännande:

Sist jag var här så blandade jag ut tvättmedlet med kattsand (använd) och det roliga är att nån av er har använt det...haha.....

PS. Pissade även i sköljmedlet...."



I går kväll efter matchen spelade jag och Trysberg SingStar och tog en drink. Bestämde oss för att gå ut trots att vi inte riktigt var på hugget. Tog en taxi till Side Bar bara för att upptäcka att vi kände oss väldigt obekväma. Gick då istället till Manesa men samma känsla infann sig. Gjorde ett försök på Dehli, samma sak där. Hamnade till slut på Bishop Arms (?!), tog en varsin drink och bestämde oss för att ändå gå till Palace, där känner vi oss som hemma. Stod i kö en kvart, gick ur kön och promenerade till McDonalds där kvällen avslutades. Kontentan av detta är: Gå inte ut om du inte är laddad för det från början, det blir inte bra.

I kväll ska jag på bio med far och se Stieg Larssons Flickan som lekte med elden.

Ny mössa och bra hockey...

Kom nyss hem till Trysberg och sitter och myser i hennes lilla datorhörna. Lyssnar på Milow, snart blir det lite mer up-tempo som förberedelse för att dansa loss på något dansgolv i natt!

I morse blev det en lite sväng på stan, köpte en ny söt mössa och växlade lite mer dollars. Nu är jag ready to go!
Sen blev det hockey för hela slanten. LHC mot Färjestad som slutade 3-2. Det var bra tryck i Cloetta Center. På tisdag är det dags igen för LHC mot St Louis Blues... det här är anledningen till att jag gillar hösten - fina mössor och massa sport!








Twooo shooots

Oj, vad den här veckan har gått fort! Nu är det bara 5 dagar kvar till vi åker upp till Arlanda, tar en drink, checkar in, sover (?) på planet, landar på Newark, åker taxi till Manhattan!!! Vi har inte riktigt koll på läget, men det kan ju inte bli annat än rätt!

Kom nyss hem från Stadium Arena där Dolphins krossade Södertälje. Så skönt att säsongen äntligen har börjat igen, det är ju så kul... I morgon är det hockey som gäller. LHC mot Färjestad. Underbar sporthelg! Trysberg blir sällskapet då också.

 

 




Kommande shopping i New York

Fick lite tips om Forever 21 som ligger på Manhattan. En klädaffär med priser som även en flicka från Norrköping kan uppskatta. Ska tydligen vara billigare än H&M till och med. Där kommer jag absolut spendera ett par shoppingtimmar. Läste också om Mystiqe som ligger i SoHo, även här ska det finnas ett fantastiskt utbud med ännu bättre priser. Mystique beskrivs som som en blandning av Urban Outfitters och en loppis, fast allt är nytt. Här ska finnas både vardagliga basplagg och mer unika fynd, t-shirts och klänningar går att finna från $6, och utbudet inkluderar allt från ytterplagg till skor. Visst låter det bra!







Förhoppningsvis kommer jag komma hem med lite nytt till garderoben och sen ska det göras en ordentlig rensning.


Hooked on True Blood


Idag har jag slösat bort hela söndagen till att ligga under täcket i soffan och titta på serien True Blood. Är snart klar med första säsongen, det är grymt bra! Ni som inte har sett det måste göra det, påminner om Twighlihgt, en modern tappning av vampyrer.

I går tog jag en sväng på stan och köpte lite nytt till garderoben. Blev en tee och en body från D&Company och ett jättefint halssmycke med texten "Live well". Inhandlade också ett par fina knästrumpr och en (fusk)päls mössa på Lindex så nu längtar jag till hösten i New York så jag får användning av min nya fina mössa.
Kvällen spenderades med Trysberg. Var hemma hos henne och drack goda drinkar och spelade SingStar. Att spela Mullimull på två personer är livsfarligt. Vid tolv åkte vi till Palace. Det var jättelite folk och bara det ena dansgolvet där uppe var öppet men det var riktigt kul. Dansade mer eller mindre hela kvällen och massa trevligt folk var ute som jag vanligtvis inte brukar umgås med. Trysberg lyckades ta över 100 bilder igår så här kommer ett litet urval.







 


Gratis, utan reklam och när jag vill

Tänk att en dag kan börja så bra och sen göra en helomvändning.

I onsdags blev det en långpromenad med Linder runt Strömmen. Pratade om det mesta, våra jobb har ganska många likheter trots att vi jobbar i helt olika brancsher. Vi har båda erfarenheter kring "systemet" i samhället som det finns betydligt mer att önska utav, så det blev en hetsig, kritisk diskussion kring detta.

I går var jag på hockey i logen på Cloetta Center. Träningsmatch mellan LHC - Södertälje. Det är ju inte samma sak som en seriematch men kul ändå. Längtar till Djurgården kommer hit och spelar. Jag har bokat upp mig på dem två matcherna. Det blev lite fight i gårdagens match. Det kanske är lite provocerande att säga att jag gillar en rejäl fight på planen men jag tycker faktiskt det hör sporten till. Jag lånade ett par bilder från kvällen av Trysberg.







I dag har varit en lugn skön dag på jobbet. Hade INGENTING inplanerat i almackan, så jag fick massor gjort. Tyvärr bröt jag min deal om att sluta klockan fem varje kväll men det finns ingen anledning att gå hem och ha tråkigt när jag kan ha roligt på kontoret. Sorgligt men sant.

Nästa vecka ska jag åka upp till Uppsala en kväll för att gå på STA Travels inspirationskväll om jorden-runt-resande. Det kommer föreläsare från England och Australien för att tipsa och inspirera kring resor. Jag håller fortfarande drömmen och att leva en längre period utomlands vid liv.

Jag har hittat paradiset vad gäller film och tv-serier. Läste på Blondinbellas sida om att se all tv på webben. På adressen http://www.watchxonline.com kan man se massa tv-serier och filmer, nya som gamla, helt gratis, utan reklam och när det passar en själv. Jag har nu blivit helt besatt av serien True Blood. Är inne på tredje avsnittet nu på säsong 1. Grymt bra!


Länken till lycka

Tänk att ett mail med en länk i kan göra mig så glad. Öppnade inkorgen där det fanns en länk till Spotify där jordens härligaste kille har gjort en spellista som är döpt till "To Emma, whenever you're in need or just feeling blue". Jag tycker detta var hur rart (jaja, det är bara farmödrar och jag som använder det ordet) som helst och gjorde att jag inte slängde täcket över huvudet när jag kom hem utan satte mig rak i ryggen och bara log.

I dag hade jag en klippning inbokad med Julia efter jobbet. Tyvärr har jag ingen före och efter bild men det blev sjukt bra! Jag har åter igen min korta page som Jools är en klippa på att göra! När frisyren var klar hamnade vi på Espresso House med en chai latte i Jools hand och en varm choklad med vispgrädde i min :)

Just nu tittar jag på Idol som är i min gamla hemstad Gävle. Jag har tyvärr inte sett något känt ansikte från småskolan...


Thailändskt ordspråk



Tham dii, dai dii ; tham chua, dai chua




Gör gott, få det goda ; Gör ont, få det onda


Cash is king

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade vilkt beror på att jag inte har varit hemma sen fredagsmorse.
I fredags blev det lite kvällsjobb då vi var med en stund på en gårdsfest i ett av "våra" hus. Det var faktiskt riktigt trevligt med Hasse "speleman" Gustavsson och hans gitarr :) Det går ju inte att jämföra med Palace dansgolv som kanske hade varit ett mer naturligt val av en 24-åring en fredagskväll men jag är ganska anpassningsbar. Bästa av allt var ändå att det grillades korv med bröd. På kvällen kom mamma in till stan och hämtade upp mig så åkte vi till Söderköping. Hon hade köpt melon, parmaskinka, räkor och avokado. Var hur gott som helst!

Lördagen spenderades i Linköping tillsammans med kusinerna. Hann med att planera Sofias bröllop (nu behöver vi bara hitta en karl oxå), gå på kondis och äta alldeles för mycket bakverk samt spela SingStar. Ska försöka umgås oftare med kusinerna, det är verkligen hur mysigt som helst och det är ju faktiskt inga avstånd mellan Norrköping och Linköping dessutom jobbar ju jag i Linköping ibland så vi har ingenting att skylla på. På kvällen blev det en sväng förbi Mange och Lina i Söderköping. Var mycket trevligt, var inte på festhumör så jag blev helnöjd med att spela Nintendo wee... jag var lätt sämst men med grym inlevelse :) När de andra åkte in till stan för att dansa loss på Palace gick jag hem till mamma och kröp ner i sängen så även söndagen spenderades i Södeköping. Det har varit medeltidsdagar i Söderköping den här helgen så jag och mamma gick ner till kanalen och åt lunch på Bondens och satt i solen och njöt. Köpte också ett jättevackert halsband i silver och bärkristall. Kvällen spenderades med lilla mor framför tv'n, vi såg filmen "Under Toscanas sol". Som ni hör så har det varit en lugn, mysig helg. Tack gode gud för att jag har en liten mamma så jag kan låna kläder av henne :) Mor och dotter = kvalitetestid.

I dag har jag växlat lite dollars!! Snart bär det av! Vet fortfarande inte hur mycket pengar som kan behövas för en vecka i New York. Läser bloggen Ett annat New York varje dag och har fått två riktigt bra tips. Det senaste var att besöka Edge*nyNOHO som ligger på Manhattan. Det är en stor butik med designers kläder, men det är nya, oupptäckta designers som säljer sina plagg. Vore riktigt kul att köpa något där som man vet att man kommer vara ensam om att bära och dessutom kanske man gör sig ett riktigt klipp om desginern om ett par år har en stor modevisning i New York.

 `
Jag vill komma hem med en riktigt snygg klänning i bagaget

Bloggen tipsar också om Greenacre Park - det är ett vattenfall mitt på Manhattan. En privat park öppen för allmänheten som inte så många känner till och de som känner till den vill inte avslöja sitt lilla guldkorn så det här är förmodligen första och sista gången jag nämner Greenacre Park.

 
Visst ser det mysigt ut?


Jobbskadad

Jag är lite jobbskadad, jag bara älskar hus. Jag älskar allt som har med hus att göra, från arkitektur till miljörum :) Jag fick mitt kursprogram idag och en av dagarna ska vi gå runt i Stockholm och prata byggnadskultur och arkitektur. Ska bli hur kul som helst! Det finns en myket bra hemsida för alla som är intresserade - mellanpromenaderna.se, en vandring genom Norrköping med dess byggnader, parker och stråk... Värd! Visste ni te.x. att Bråddgatan heter bråddgatan för att den krävde bråddad sko på både djur och människor.
                   
                   

Idag fick jag en glimt av Lars Wallin, hur coolt som helst att han är och hälsar på i Norrköping. Han visade upp sig själv och sina kläder på Fideli. Jag vågade dock inte gå in och prata med honom så jag tryckte bara näsan mot rutan och såg dum ut.


Back in buisness

Nu är jag med i matchen igen! Besökte (äntligen) 3 butiken och den söta (!) pojken som jobbade gav mig ett nytt SIM kort så nu funkar min privata telefon igen och jag har samma nummer som tidigare! Skönt, har levt utan den mobilen i en hel månad nu och jag vill inte veta vad jag kan ha missat :)

I dag har vi haft internutbildning på jobbet, ska ha det i morgon också. Det är ju alltid kul men jag har egentligen inte tid, behöver jobba. Vi har sjukt mycket att göra, men trots det har jag nu lovat mig själv att börja gå hem när jag ska sluta. Det är ingen som kommer tacka mig om jag går in i väggen. På fredag blir det dock kvällsjobb :(

I går var jag på Världen Bar med Johan och käkade. Mycket trevligt! Fcik se hans nya lya också. Appropå lya så träffade jag Tessan idag när jag var inne på Monki och shoppade. Hon bor i samma kvarter som mig men i en något större lägenhet som dessutom har klädkammare. Ska ev. gå och titta på den för att se om jag kanske ska byta till den. Men det är så jäkla jobbigt att flytta även om det bara är porten bredvid så den får nog vara något utöver det vanliga för att jag ska orka ta steget. Kommer lite bilder så småningom på dem nya tillskotten i min (alldeles för trånga) garderob! Kan berätta att det blev underkläder, jeanstights och en skön kavaj och en liten handväska. Nöjd!

Nu är det dags för andra halvlek mellan Sverige och Malta sen ska jag skjutsa pappa till stationen då han ska upp och fjällvandra! Åhh, så orättvist, jag vill också! Behöver verkligen lite ledighet... men nu är det inte långt kvar till jag och Jessi åker till New York! För övrigt så tror jag att jag än en gång har lyckats lura bort förkylningen då jag mår mycket bättre nu! Ingen svininfluensa än så länge. Är lite skraj att någon av oss ska bli sjuka borta i USA för då är det inte säkert att det släpper ombord oss på planet och nog för att det är skönt med lite semester men efter en vecka kommer jag nog vilja komma hem till jobbet igen.


Överraskning...

Mina "pojkvänner" i Åby köpte för en tid sedan ett hus i Åby. De hade nämligen inget att göra så dem tänkte "vi köper ett hus och renoverar". Nu är renoveringen klar och huset finns på Hemnet, de har gjort ett riktigt bra jobb tycker jag. Nu håller jag tummarna för att försäljningen ska gå bra! Duktiga pojkar... Klicka här för att se huset på hemnet.

Igår läste jag Beatas blogg och hon tipsade om att göra en fotobok. Hon hade hittat en sida på nätet där det just nu är ett erbjudande om att göra en bok och få den hemskickad i brevlådan utan kostnad. Gå in på den här sidan så kan ni också nyttja kampanjkoden men det gäller endast fram til 15:e september. Jag har precis gjort en bok från vår fiskedag som vi hade med jobbet i fredags. När den är klar och hemskickad ska jag ta med den till kontoret och lägga i fikarummet som en liten överraskning till mina kära kollegor! 

Nu blir det en kopp honungsvatten då min hals inte känns så bra. Har lite ont i nacken, så där som det känns när man är på väg att bli sjuk. Hoppas, hoppas att jag klarar mig och slipper någon tråkig bakterie, att bli sjuk är det sista jag behöver just nu!

I rampljuset

I dag har varit en galen dag. Började med panik med en full inkorg och hysteriskt mycket att göra på jobbet. Till råga på allt kraschade min dator så jag blev helt galen under ett par timmar. Förlåt till alla er som har försökt prata med mig och bara fått grymtande ljud i respons...
Dagen slutade på ett helt annat sätt - mycket roligare! Har haft kundaktivitet på Parken när IFK mötte ÅFF. Vi var matchvärdar den här gången och på fikarasten i morse fick jag reda på att jag skulle välja ut matchens lirare och dela ut pris till spelarna på plan. Jag har haft skukt ont i magen hela dagen över det då 9000 pers skulle vara på plats. Men det var hur kul som helst att se sista 10 minuterna av matchen nere på plan och sen få gå ut där och lämna över priset. Dem var sjukt svettiga...hahaa, jag har världens bästa jobb! Matchens lirare i IFK blev efter många om och men "Blomman" (jag ville Khalili men majoriteten fick avgöra valet) och i ÅFF blev det målvakten som räddade kvar ÅFF i matchen. Från att ha varit jättenervös så är jag nu mest besviken på att inte prisutdelningen visades på tv :) Men Fia var i alla fall nere på plan och fotade!!


IFK - ÅFF 2-2


Min egna IFK tröja som jag hade på mig när jag delade ut priset!!




Äventyrsbadet i Örebro

En grym dag i Örebro och Gustavsviks äventyrsbad. Vi blev totalt 12 st med respektive och barn inräknade. Hade glömt bort hur kul det är med vatten men jäklar vad ont jag har i kroppen nu. Jag har bättrat på antalet blåmärken med ett par nya på höftbenen och armbågen. Har fortfarande vatten i hela huvudet känns det som. Vi tävlade om bästa tiden i rutchkanan, hur jag än ansträngde mig så kom jag inte under 10 sek. Pierre vann på 7.21.. impressed! Det blev också dyka-och-simma-under vattnet-längst-tävling där jag dock inte deltog då vissa bikinidelar envisades att inte sitta kvar på kroppen i samband med dykningen. Nicke vann med Fia på en hedrande andra plats! Efter drygt tre timmar med bad och bastu åkte vi in till centrum och åt på Burger King.

Pappa ringde nyss och han är ju så rolig, nu har han också skapat en blogg. Coolt!


Fina blommor av fin vän

Dem här fina blommorna fick jag min fina vän Jessi som har varit i Spanien i en vecka. Hon kom förbi på ett spontanbesök och hade med dig dem då. Då blir man glad!




Just nu tittar jag på hockeyn, Czech Hockey Games. Tjeckien - Sverige, 1-1, halvvägs in i andra perioden. I kväll blir det film igen, The Duchess med snygga, begåvade Kiera Knightley!




Imorgon åker flickorna med några av de respektive till Örebro för att bada på äventyrsbadet. Barnsligt roligt ska det bli! Måste leta fram en bra bikini som sitter på plats även när man leker!


Rivmärken, brännässlor och blåmärken - personalfest!

Dagens huvudvärk vittnar om en sjukt rolig kväll igår. Vi hade den årliga fisketuren och kräftskivan med jobbet! Kan bara konstatera en dag som denna att jag har jordens härligaste kollegor, hur ska man nånsin kunna byta arbetsplats under sin karriär? Vi träffades på kontoret halv 9 för att sätta oss på bussen till Arkösund, vi var väl alla rörande överens om att den tiden på dygnet inte visar upp mig från min bästa sida, håret åt alla håll, trött som få men efter ett par timmar var jag på G igen. Fiskar'n körde ut oss till "vår" ö - Lövön - där fisketävlingen satte igång. Några av oss tjejer tycker däremot att fisket är överskattat så vi la oss i lä, solade, skvallrade och läste Hänt Extra :) Men nästa år ska jag gå in för att vinna vandringspriset - kräfthatten. Vi hade grymt tur med vädret, solen strålade på oss och vi fick lite färg på kinderna. Tackar också Anna för att hon har fått upp mina ögon för Regina Spektra.

Regina Spektra - Samson

Sen blev det lunch på klipporna och ännu mer slappande innan det var dags att ta båten tillbaka till Arkösund och Lasses place. Där blev det lite ombyte och fördrink och jordens härligaste utsikt. Så vill jag bo! Lasse visade upp när han vallade fåren och jag blir alltid lika imponerad trots att jag sett det flera gånger nu, vilken diciplin och vilket samspel. Vi promenerade bort till ladan där festen skulle ta plats. Från den här tidpunkten la jag ner mitt fotograferande och lika bra var nog det, uppdaterar med bilder efter helgen då jag vet att andra var mer kapabla till att ta kort. Bostadsgruppen Sångfågeln uppträdde, jag med min scenskräck hävde i mig ett par drinkar sen gick vi upp på foderbordet och firade av en snapsvisa "Armen i vinkeln, blicken i skyn... lalalaa". Jag och Anna hade riktigt roligt igår, rockade loss totalt! I morse när jag vaknade hade jag blåmärken på benet, rivmärken och ett rött knä efter att vi ramlade ner bland brännässlorna! Kan samtidigt meddela att spotta på en brusalvedon och gnida runt på nässelutslag INTE hjälper ett dugg..hahaa. Bussen kom och hämtade oss vid 12 och jag och Anna skulle egentligen gå ut men konstaterade att en måltid på McD skulle sitta bättre så vi mötte upp hennes pojkvän och gick och åt hamburgare! Sen blev det sängen! Det här var en av de roligaste kvällarna jag nånsin haft! Saknade Jessica dock som var i Spanien... inte samma sak utan henne.


Fiske på Lövön


Slitna favoritjeansen och röda gummistövlar blev dagens outfit
(att dansa i gummistövlar är riktigt jobbigt men riktigt roligt)!!



Anki fick första fisken och därmed också vandringspokalen - kräfthatten


Maria och Anna på klipporna






I bland är timingen riktigt kass, men det är bara att gilla läget...

RSS 2.0