Korvstoppning

Nu är jag på väg hem till Norrpan igen. Är totalt slutkörd av alla pragrafer som har korvstoppats i hjärnan de här dagarna. Efter dagens lektion kan jag inte bara köpa en fastighet utan även bygga den. Nu kan jag "allt" om plan och bygglagen - PBL. Nu ska jag sova, sen hoppas på att VI blir 183 miljoner rikare ikväll och då köpa ett par fastigheter och alpstugor :)

Fastighetsrätt på gotländska

Jag tycker det här är så himle roligt, att hele tiden läre nytt! I dag har vi haft ett riktigt tufft avsnitt om fastighetsrätt, men nu har jag kunskapen för att köpe en fastighet. Nu kan jag "allt" om fastighetsbildning, servitut, byggnadstillbehör, förköpslagen, samäganderättslagen, expropriation, formkrav, lagfart och panträtt. Nu kan jag köpe mitt torp på landet :) Det är ännu roligare att läse juridik när föreläsaren är gotlänning, så min stavning i dag är inspirerad av honom.
Kvällen avslutades med en föreläsning om stress och ledarskap av doktor Rigmor. Hur hanterar vi stress och framförallt hur motverkar vi stress var kvällens huvudfrågor. Det var lite skrämmande att höra hennes ord och erfarenheter då jag märker att jag har en tendens till att kunna bli "utmattad" (gå-in-i-väggen), kanske inte i morgon men en annan dag om jag inte tänker mig för. Å andra sidan har jag ju ett liv nu som jag vill gå hem till vilket innebär att jag inte jobbar över varje kväll längre. Hoppas det fortsätter så!
Efter doktor Rigmors föreläsning hade vi vickning med lite tilltugg och dryck och massa skratt. Det är ett riktigt härligt gäng jag har förmånen att få vara med i och det här kommer vara en rolig tid framöver!
Nu ligger jag i sängen och kollar på Nyheterna, skulle helst vilja mysa med Han men det får bli i morgon kväll :)


Min läsfåtölj. Tyvärr har jag inte havutsikt denne gång.



Mitt lilla rum, till höger är min plugghörna...

 

 


Här kursas det!

Resan i morse gick bra. Sov en liten stund på tåget. När vi kom fram till centralstation så träffade vi två kändisar i form av Judith och Judith från ComHem, ni vet reklamen på TV. Dem bjöd på bullar och Jessica ville självklart föreviga ögonblicket på bild :)


Judith, Jessica och Judith på Centralstation


Bulle till frukost på centralstation.

När vi kom fram blev det ytterligare en liten frukost på Bergendals innan kursen drog i gång. Vi har under dagen pluggat juridik, mycket bra föreläsning faktiskt. Bäst av allt är ju trots allt maten här. Till lunch blev det renskav och potatismos och till middag blev det trerätters i form av en krämig löksopppa till förrätt, lamm till varmrätt och en cheesecake till efterrätt. Innan middagen blev det lite spa för mig och Jessi i form av ett utebad och ångbastu och i samband med det blev det ett glas rött. Nu ska jag ringa Han och sen blir det kojjen. I morgon är det juridik som gäller igen!

 
Jag och Jessi i utebadet. Kallt!

Okristligt tidig måndag morgon

Vi hann! Det blev stressigt till tåget men vi hann! Jessi är på toaletten och försöker fräsa ur hjärnan, bara hoppas att hon inte smittar. Känns lite vemodigt att åka i väg, skulle hellre legat kvar i den varma sängen i morse.
Sitter alltså på tåget på väg upp till huvudstaden. På dagens agenda står det:
- Juridikens grunder del 1
- Processrätt
och däremellan äter vi mest hela tiden...

Ny karriär

Sitter i bilen på väg till Stockholm med Han. Ska på Winterjam, en första introduktion inför min framtida snowboardkarriär, toppen av min karriär blir v. 11 :)
Uppdateringen här på bloggen är ju inte vad den har varit tidigare... helt plötsligt har jag ett liv som inte bara består av jobb, underbart!
Veckans höjdpunkt var matchen i torsdags mellan LHC och DIF. Tyvärr vann fel lag och djurgården spelade riktigt dåligt men god mat och trevliga människor förgyllde kvällen.
Nästa vecka är det plugg i Stockholm som gäller igen...



Update 091122: Cleant :)


Over and out

Nu är vi tillbaka på hotellet. Det var faktiskt en grym konsert. Musik är till för att ses live. Det var en hel del låtar som bara ackompnjerades av en akustisk gitarr. Jag älskar det. Globen är väl egentligen fel arena för den typen av uppträdanden, men jag älskar det. Det bästa var ändå när hon sjöng Bohemian Rhapsody som enligt mig är en av världens bästa låtar!!!
Nu är det sängen som gäller. Imorgon är det hotellfrukost och resa tillbaka till Norrköping.








Over and out. Saknar. Längtar.


Nu blire åka av !!!

Jag och Jessi har nu kommit fram till vårt lilla hotell i Enskede endast två stationer från Globen!! Resan hit gick prickfritt, Jessi använde dock kommentaren "din jävla amatör" i samband med ett filbyte :) Hotellet är jättefint och vi har korkat upp vårt lilla barbord. Glögg med whiskeysmak går inte av för hackor...







Stockholm t o r

Nyligen hemkommen från Pappa Grappa. Var och åt med några tjejer (och Classe) från jobbet. Tyckte vi hade gjort oss förtjänta av det efter en dag med utbildning på kontoret. Jättemysigt att träffas utanför kontorets väggar.
Helgen har spenderats med Han. Mysigt. Lördagen spenderade jag med mina gamla killkpmpisar. Hade glömt bort hur roligt jag har med dem. Mötte upp Han på Hugo senare på kvällen. Riktigt kul. Massa folk ute!
I morgon bär det av till Stockholm med Jessi för shopping och sen Pinks konsert. En natt på hotell blir lyxigt.
Nu är det fotbollsgalan som gäller!

Mys

Den senaste tiden har jag bara myst. Massor av mys. Underbart. Härligt! Lycka. Just i kväll är det mys med lilla mamma. Skvallrar och dricker ett glas rött.
Det kommer bli mycket mys framöver!

I övrigt har senaste tiden bestått av nya möten med nya männsikor. Ett extremt behov av TP som har gått över till abstinensbesvär. Sport i form av hockey och basket.


Quidquid discis, tibi discis


RSS 2.0