Poolhäng och "mulle" i Alanya

Fritidsresors plan lyfte från Norrköpings flygplats måndagen den 30/8 kl. 16.55 (?) mot varmare breddgrader, Turkiet. På planet satt fyra mycket goda vänner och de visade sig att de var på väg mot en veckas underbar semester med mycket sol, bad och skratt.


Någonstans uppe i det blå

Vi bodde på Hotell Gallion i Alanya, det bästa med hotellet var balkongerna där vi spenderade i genomsnitt 94 minuter per dag spelandes "mulle" och smuttandes på en varsin halvljummen grogg. Minuterna på stranden är lätträknade då hotellets poolområde snabbt blev en favorit, mycket tack vare vår nyfunne vän Mehmet.

 
Utiskten från vårt hotell


Vår granne, en minaret, som sjöng ut
fem gånger om dagen


Kärlek

Jag och Carro började vår semester med turkiskt bad - Hamam. Det var nog mest en skräckfylld upplevelse och inget vi kommer att göra igen men det är alltid kul att kunna säga att vi ändå har varit med om det. Medan vi bastade och blev knådade av turkar strosade våra män runt på gatorna och vi hittade dem ett par timmar senare på balkongen spelandes en omgång "mulle".









Trots att poolen upptog den mesta av vår tid så var vi ändå iväg på en dagsutflykt genom Fritidsresor. Vi började med att besöka en fruktodling där vi såg apelsin -och avokadoträd, smakade på exotiskt granatäpple och drack FÄRSKpressad apelsinjuice. Efter det drog vi oss längre upp i bergen och gick 310 meter in i en kall, mörk, fuktig droppstensgrotta.
Efter det väntade oss en lunch på små flottar ute på Dim cai floden. En flod som vi sedan badade i. Hjärtat stannade mer eller mindre när vi hoppade i det 12 gradigt kalla vattnet.


Droppstensformationer


På dessa små flottar åt vi vår lunch

Kvällarna i Alanya spenderades vid piren där vi drack läskande drinkar och åt goda måltider och därmellan prutade vi oss fram vilket så småningom resulterade i överfulla resväskor. En natt (samma kväll som Sverige spöat Ungern i fotboll) blev det natt/nakenbad på stranden. Ett spännande och framförallt roligt inslag under vår vecka i solen.

 
 

Kärlek

 

På lördagskvällen tog vi en taxi upp till borgen uppe på berget där vi fick en fanasiskt utsikt över staden och jag för första gången på hela veckan kunde orientera mig. Senare på kvällen hamnade vi på Queens Garden där jag och Carro hoppade runt och dansade i tåg tillsammans med de andra, framförallt betydligt yngre, turister. Ganska snart efter det valde vi att gå hem till skilland från de andra i tåget vars kväll precis hade börjat.

 
Utsikt över Alanya

Sammanfattningsvis en helt fantastisk vecka tillsammans med kärleken och mysiga vännerna Kotten och Carro.



Tack!


Kommentarer
Postat av: Beata

Åh, tack snälla Emma för bidraget. Du är bäst! Härliga bilder, Alanya är fint det. Kram

2010-09-28 @ 21:46:41
URL: http://beatas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0