Manhattan from above

Som dem två pensionärerna vi är så vaknade vi klockan 7 i morse. Åt en härlig frukost hemma i lägenheten för att fylla på med energi för den stundande shoppingrundan. Vi gick till 34th St där det började med ett var sitt par skor, innan dagen var slut hade vi även inhandlat jackor, t-shirt, tröja och lite annat smått och gott. Hamnade på Times square och insöp New Yorks dofter och folkliv. Den här dagen har vi minst promenerat en mil. Att ta taxi är överskattat i den här stan, det är jättelätt att orientera sig, det är bara att räkna avenues och streets. 





 
Vi besökte frihetsgudinnan...


Klockan fyra var stunden kommen, vi satte oss i en helikopter och flög äver Hudson River och Manhattan. Det är bland det grymmaste jag gjort. Kände mig som ett barn på julafton. Vi flög över Financial District och Ground Zero, vi såg frihetsgudinnan och Empire State Building. Det kostade oss ca $165 per person och det var värt varenda dollar!










Nu är vi åter hemma i lägenheten efter en lysande god mat på Hourglass Tavern. En gemytlig liten restaurante på 373 W, 46th St som vi varmt rekomenderar. Vi åt sallad och soppa till förrätt och till varmrätt blev det lax med potatismos och sparris och till det drack vi Sangria. Att bli lite rundare om magen och mycket nöjda kostade oss $54.



Vädret är växlande, sol och moln om vartannat, ca 16 grader.


Kommentarer
Postat av: Trysberg

Klockrena bilder!!! Fy faan så värt de verkar!! JAG VILL OXÅ DIT!!!!!

PussKram

2009-10-03 @ 10:03:06
URL: http://thesweeticequeen.blogg.se/
Postat av: Åsa

Åhhh, vad mysigt och roligt ni har det. Blir ju lite avis faktiskt. Här hemma är det en lite grå lördag. Får se vad som hittas på. Ska visst bli riktigt busväder under dagen har de varnat för. Kanske bäst att hålla sig inne :o).

Åh vad roligt med shopping....vill oxå :o).

Sköt om er. Stor kram Åsa



P.S. Delfinerna vann över Sundsvall igår...

2009-10-03 @ 11:12:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0